![]() |
Buğulamalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BuğulamalarAlabalık Buğulama (4 Kişilik) Malzeme: 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1 ![]() 70 gr ![]() 250 gr ![]() 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber Yapılışı: Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir ![]() ![]() ![]() Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir ![]() ![]() Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir ![]() Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler |
![]() |
![]() |
![]() |
Buğulamalar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BuğulamalarHamsi Buğulama (4 Kişilik) Malzeme: 500 Gr ![]() 1 adet iri olgun domates 2 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz 1 adet limon 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Karabiber Yapılışı: Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir ![]() ![]() NOT : Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya |
![]() |
![]() |
![]() |
Buğulamalar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BuğulamalarLevrek Buğulama (4 Kişilik) Malzeme: 1 kg levrek 4 adet domates 100 gr mantar 2 diş sarımsak 2 dilim limon 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates sosu 3 adet sivribiber 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz karabiber kekik, tuz Yapılışı: Levrekleri temizleyip iki yanından fileto çıkartın ![]() ![]() ![]() Derince bir borcam kaba levrek filetolerı yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Buğulamalar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BuğulamalarMercan Buğulama (4 Kişilik) Malzeme: 4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr ![]() 2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte) 2 adet havuç 2 adet kuru soğan 1 adet iri patates 1 adet limonun suyu 1 su bardağı su 1/2 su bardağı zeytinyağı Tuz ve karabiber Yapılışı: Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Buğulamalar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BuğulamalarMezgit Buğulama (4 Kişilik) Malzeme: ½ kg mezgit 2 adet domates 2 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı tereyağı 1 ½ su bardağı su ½ demet maydanoz 3 adet marul yaprağı Tuz ve karabiber Yapılışı: Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz ![]() ![]() Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz ![]() ![]() Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapınız ![]() Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Buğulamalar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BuğulamalarMercan Buğulama (2) (4 Kişilik) Malzeme: 4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr ![]() 2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte) 2 adet havuç 2 adet kuru soğan 1 adet iri patates 1 adet limonun suyu 1 su bardağı su 1/2 su bardağı zeytinyağı Tuz ve karabiber Yapılışı: Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Buğulamalar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BuğulamalarSardalya Buğulama (4 Kişilik) Malzeme: 400 Gr ![]() 4 adet iri domates 5-6 adet çarliston biber 5-6 diş sarımsak Sıvı yağ Tuz Karabiber 1 adet limon Yapılışı: Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir ![]() ![]() Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür ![]() Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Buğulamaya uygun diğer balıklar: Hamsi, Kefal (dilimlenmiş) |
![]() |
![]() |
|