Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulamalar

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Alabalık Buğulama
(4 Kişilik)

Malzeme:

4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
15 adet limonun suyu
70 gr tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


Yapılışı:

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilirAlabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilirBakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Hamsi Buğulama (4 Kişilik)

Malzeme:
500 Gr Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yapılışı:
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin Kalan harcı üzerine yayın Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın
15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın
Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz

NOT : Buğulamaya uygun diğer balıklar:
Sardalya

Alıntı Yaparak Cevapla

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Levrek Buğulama
(4 Kişilik)


Malzeme:
1 kg levrek
4 adet domates
100 gr mantar
2 diş sarımsak
2 dilim limon
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates sosu
3 adet sivribiber
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
karabiber
kekik, tuz

Yapılışı:
Levrekleri temizleyip iki yanından fileto çıkartın Domatesleri rendeleyin Mantarları limonlu suya yatırın
Derince bir borcam kaba levrek filetolerı yerleştirin Üzerine rendelenmiş domatesleri ve mantarı yayın Sarımsak, beyaz şarap, domates sosu, kekik, tuz, karabiber, yeşil biber, kıyılmış maydanoz ve tereyağını ekleyin Üzerine limon dilimlerini yerleºtirin 170oC’a ısıtılmış fırında 20 dakika piºirin
Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Mercan Buğulama
(4 Kişilik)

Malzeme:

4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr)
2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber


Yapılışı:

Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde, havuçu ince halkalar halinde doğrayın Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirin
Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirinKararınca tuz ve karabiberini ekin Balıkların üstüne dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin Kerevizlerin arasına pataesleri, havuçları ve soğanların kalanını yerleştirin Zeytinyağını,limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün Üzerini kapakla kapatıp önce orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin Suyu azalırsa su ilave edin
Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Mezgit Buğulama
(4 Kişilik)

Malzeme:

½ kg mezgit
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ su bardağı su
½ demet maydanoz
3 adet marul yaprağı
Tuz ve karabiber


Yapılışı:

Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz
Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz Maydanozu ince kıyınız
Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız

Not:
Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Mercan Buğulama (2)

(4 Kişilik)


Malzeme:


4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr)

2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)

2 adet havuç

2 adet kuru soğan

1 adet iri patates

1 adet limonun suyu

1 su bardağı su

1/2 su bardağı zeytinyağı

Tuz ve karabiber


Yapılışı:


Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde, havuçu ince halkalar halinde doğrayın Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirin

Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirinKararınca tuz ve karabiberini ekin Balıkların üstüne dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin Kerevizlerin arasına pataesleri, havuçları ve soğanların kalanını yerleştirin Zeytinyağını,limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün Üzerini kapakla kapatıp önce orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin Suyu azalırsa su ilave edin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Sardalya Buğulama

(4 Kişilik)


Malzeme:


400 Gr Sardalya

4 adet iri domates

5-6 adet çarliston biber

5-6 diş sarımsak

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

1 adet limon



Yapılışı:


Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir Sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış sarımsağın tamamı yerleştirilir , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpilir

Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür

Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir(Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir Tepsinin suyunu zaman zaman kontrolda yarar vardır Eğer biter gibi olursa su ilavesi gerekir)

Buğulamaya uygun diğer balıklar:

Hamsi, Kefal (dilimlenmiş)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.