![]() |
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik) MALZEMELER 2 adet iri alabalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı karabiber 5 adet taze soğan Tuz HAZIRLANIŞI Balıkları ikiye bölüp kılçıklarını çıkartın Bir kasede zeytinyağı kekik karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın Balıkları tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken tencerenin kapağının açılmaması gerekir Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur Bu yemeği alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|