Levrek Kavurması Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Kavurması Tarifi YapılışıLevrek Kavurması Tarifi - Levrek Kavurması nasıl yapılır - Levrek Kavurması için gerekli malzemeler Malzemeler: 1 adet levrek 1 adet kırmızı köz biberi 2 adet dolma biberi 1 baş soğan 3 diş sarımsak 1 yaprak defne 4 çorba kaşığı sıvıyağ yarım tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: önce levrek kılçığından arındırılır, yarım limon büyüklüğünde doğranır biberler ve soğan iri doğranır tavaya yağ konur ısınınca birkaç parçaya kesilmiş sarımsaklar atılır yumuşamaya başlayınca biber ve soğan eklenir kokusu çıkmaya başlayınca levrek ilave edilir tuz, kekik ve defne yaprağı katılır ara sıra karıştırarak pişirilir servise sunmadan defne yaprağı tavadan alınır
|
|
|
|