![]() |
Portakallı Alabalık Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Alabalık Tarifi YapılışıPortakallı Alabalık Alabalık Tarifi - Alabalık Nasıl Pişirilir - Ispanaklı Alabalık - Deniz Ürünleri - Balık Pişirme Tarifi - Fırında Alabalık MALZEMELER 4 alabalık (her biri yaklaşık 500 g; fileto çıkarılıp derileri alınmış) 2 portakal (birinin kabuğu rendelenip suyu sıkılmış; öbürü bütün bırakılmış) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 kg ıspanak (ayıklanıp yıkanmış; ama süzdürülmemiş) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı YAPILIŞI Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp kâğıt havluyla kurulayarak bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Bu arada ıspanakların yarısını ve sarımsakların yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek karışımı 3 dakika pişirin ![]() ![]() Bütün portakalın kabuğunu beyaz zarlarını da alarak soyup keskin bir bıçakla dış zarlarını da alarak dilimleyin ![]() Tepsideki balık filetolarını mutfak tezgâhı üstüne aktarıp her filetoyu üç parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Tepside kalan pişme suyunu küçük bir ateşe dayanıklı kaba süzüp kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek su yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) bekletin ![]() ![]() Ispanakları tek kat halinde bir fırın kabına yerleştirip üstüne tabaktaki balık parçalarını koyun ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|