|
|
Konu Araçları |
kızartması, limon, soslu, tarifi, yapılışı, yayın |
Limon Soslu Yayın Kızartması Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu Yayın Kızartması Tarifi Yapılışıyayın balığı nasıl pişirilir - yayın kızartması tarifi - limonlu yayın balığı Malzemeler: 1 kg yayın (dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı su Tuz Kızartmak için: Sıvı yağ Sos için: 2 adet taze soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı limon suyu 1 adet doğranmış limon (kabuklu) Yarım demet maydanoz Tuz Yapılışı: Salça, un, su ve tuz karıştırılır Balık dilimleri bu karışıma batırılır Kızgın yağda iki yüzü kızartılır Tavaya tereyağı bırakılır eriyince ince kıyılmış taze soğan atılır Birkaç kez çevirdikten sora limon suyu,tuz ve limon atılır Ateşten alınca kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır Kızarmış balıklar servis tabağın aktarılır Üzerine hazırlanan sos konur alıntı |
|