![]() |
Sirkede Barbunya Balığı Tarifi,Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirkede Barbunya Balığı Tarifi,YapılışıSirkede Barbunya Balığı - Sirkede Barbunya Balığı Tarifi - Sirkede Barbunya Balığı Yapılışı MALZEMELER 1 Kg Barbunya Un 1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış) Birkaç Kuru Defne Yaprağı 2-3 Diş Sarımsak Biberiye Kırmızı Biber Kıyılmış Maydanoz Zeytinyağı Balık Suyu Tuz , Karabiber ![]() HAZIRLANIŞI Fırının ısısını 180 dereceye getirin ![]() Ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozları kurutun ![]() ![]() Balıkların pullarını kazıyın, karaciğer dışında içini temizleyin, yıkayıp kurutun ![]() ![]() Isıya dayanıklı olan ve balıkların kat kat dizilmesini sağlayacak kadar geniş bir kabı biraz yağlayın ![]() ![]() ![]() Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz, biber ekip balık suyu ve sirke dökün ![]() Kabı sıcak fırına verin, balıklara hiç dokunmadan 20 dakika kızarmasını sağlayın ![]() ![]() Çıkardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin, suyunu süzün ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|