![]() |
Kiş Hamurunda Çimçim Karides Güveç Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiş Hamurunda Çimçim Karides Güveç Tarifi Yapılışıkarides güveci - çimçim karides güveci - karides dolması - fırında karides ![]() Malzeme 8 kişilik Kiş hamuru için 250 gr un, elenmiş 125 gr margarin veya tereyağı, küp küp kesilmiş 1 adet yumurta sarısı Bir fiske şeker 2 çorba kaşığı soğuk su tuz İçi için 200 gr çimçim karides, ayıklanmış, yıkanmış 2 yemek kaşığı tereyağı 100 gr kaşarpeyniri, rendelenmiş 1 adet sarı kaliforniya biberi, küp küp doğranmış 1 adet kırmızı kaliforniya biberi, küp küp doğranmış 1 adet büyük boy domates, küp küp doğranmış 1 adet soğan, ince kıyılmış 1 adet sarmısak, ince kıyılmış 1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı 1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı karabiber, tuz nohut Yapılışı: Kiş hamuru için unu bir kaba koyun, tereyağını, şekeri, tuzu ilave ederek karıştırın ![]() ![]() ![]() Fırını 190 derece ısıtın ![]() Hamuru top şekline getirip streç filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() İçi için bir tavada soğanı, sarmısak ve biberleri sırayla ekleyerek tereyağında soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız karışımı ufak kiş kalıplarına bölüştürün ve üzerine kaşar rendesi serpiştirin ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|