![]() |
Mavi Yengeç Salatası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi Yengeç Salatası TarifiMalzemeler 8 adet mavi yengeç 1 kaşık zeytinyağı 2 adet defne yaprağı 1 çay bardağı su Salatası için : Yarım demet maydanoz 1 diş sarımsak 2-3 adet kornişon turşu Zeytinyağı Limon, tuz, tatlı pulbiber Hazırlanışı Temizlenmiş mavi yengeçler haşlama teline alınmadan önce telin üstüne 2 defne yaprağı konur, bir çay bardağı su eklenir, bir kaşık sıvıyağ gezdirilir ![]() ![]() Haşlanan bacaklar soğutularak bir havan eli veya ceviz kırma aleti yardımıyla kırılarak bacak ve vücut etleri temizlenir ![]() ![]() Etler derince bir kaba alınır, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak, arzuya göre pulbiber ve limonla bir sos hazırlanarak yengeç etlerine eklenir ![]() ![]() ![]() Not: Yengeç eti doğal protein deposudur, antibiyotik etkisi de vardır,ayrıca romatizmal hastalıklara iyi geliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|