![]() |
Domatesli Karagöz Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Karagöz Tarifi YapılışıDomatesli Karagöz Tarifi 1 kg karagöz balığı (temizlenmiş) 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 küçük soğan (ince doğranmış) 200 gr (1 su bardağı) zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı su 3 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Ateşe dayanıklı geniş bir cam kaba balıkları yerleştiriniz ![]() Bir kaba maydanozu, soğanı, zeytinyağı, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup, iyice karıştırarak ateşe dayanıklı cam kaptaki balıkların üstüne dökünüz ![]() Ateşe dayanıklı cam kabı fırına sürüp, balıkları 20 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Balıkları fırından çıkarıp, kabında servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|