![]() |
İspanaklı Somonlu Kanepeler Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Somonlu Kanepeler Tarifi YapılışıIspanaklı Somonlu Kanepeler Tarifi Ispanaklı Somonlu Kanepeler Yapılışı Ispanaklı Somonlu Kanepeler Malzemeleri Malzemeler 250 g somon filetosu (deri ve kılçıkları temizlenmiş) 2 yumurtanın akı 175 g dil ya da pisi filetosu (derisi soyulmuş) 2 çorba kaşığı lor peyniri 1 küçük tatlı kırmızıbiber (birçok yerinden çatalla delinmiş) 175 g ıspanak yaprağı (sapları ayıklanıp yıkandıktan sonra süzdürülmüş) 6 kepekli tost ekmeği dilimi Yapılışı Somonu blendıra koyup karıştırdıktan sonra 1 yumurta akı katıp bir kâseye boşaltın ![]() ![]() ![]() Tatlı kırmızıbiberi kâğıt mutfak havlusu ya da kâğıt peçete üstünde % 100 ısıtılmış fırına verip her dakikada bir çevirerek 4 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Ispanak yapraklarını büyük bir kâseye koyup üstünü plastik filmle örterek % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada ekmek dilimlerini kızartıp 45 cm çapında yuvarlak ve düz bisküvi kalıbıyla 12 yuvarlak (her dilimden 2 parça) parça kesin ![]() Yumurta kaplarını fırından alıp her kabın üstüne birer düz tabak yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|