|
|
Konu Araçları |
ile, kalkan, safran, safranbolu, tarifi, tava, yapılışı |
Safranbolu Safran İle Kalkan Tava Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranbolu Safran İle Kalkan Tava Tarifi YapılışıSafranbolu Safran ile Kalkan Tava Yapılışı Safranbolu Safran ile Kalkan Tava Tarifi Safranbolu Safran ile Kalkan Tava Malzemeler: 130 gr kalkan fileto 40 gr baldo pirinç 180 cl tavuk suyu 50 gr kızarmış soğan, tel safran 30 gr krema 3 gr nane yağı 1 gr frenk soğanı Tuz-karabiber Balığın kızartılması: Isıtılan tavaya zeytinyağı dökülür ve balık kızartılır Balığın haşlanmaması için, kızarması gerekiyor Kızaran balık yağlanmış ayrı bir kaba alınır, daha önceden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika pişirilir Pilavın hazırlanışı: 10 gr tereyağ, safran tel sapları ve haşlanmış pirinçle safranlı dereotlu pilav yapılır Pilavın yapılması için ilk önce tavaya tereyağı konulur Sonra safran sapları ilave edilir Haşlanmış pirinçler de eklenerek karıştırılır İçerisine en son önceden kıyılmış dereotu ilave edilir Safranlı krema sosun hazırlanışı: Tava ısıtılır, içerisine 150 gr krema ilave edilir Sertleşmesi için krema bir miktar kaynatılır İçerisine 2 gr safran ilave edilir Dereotlu safranlı pilav tabağın ortasına konulur Üzerine kalkan balığı yerleştirilir Safranlı krema sos üzerine gezdirilir Üzerine kurutulmuş domates yaprağı, yeşil sos, kızartılmış soğan konulur |
|