Karides Güveç Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides Güveç Tarifi YapılışıKarides Güveç Tarifi - Karides Güveç Nasıl Yapılır - Karides Güveç Malzemeleri Malzemeler - 2 Adet Biber - 2 Adet Domates - 300 Gr Karides - 1 Adet Kuru Soğan - 100 Gr Mantar - 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri - 1 Çorba Kaşığı Sirke - 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ - Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Tencerede 5 bardak su kaynatılır 1 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sirke konur Yıkanmış karidesler kaynar suya bırakılıp 10 dakika kadar haşlanır Suyu süzülür, soğuyunca başları ile sırtındaki iplikler koparılır, şeffaf kabuklar çıkarılır Soğan, biber küçük doğranır, domates rendelenir Mantar boyuna dilimlenir, tuz, karabiber atılır Sıvı yağ ilavesiyle hepsi beraber karıştırılır Bu harcın yarısı güvece konur Üzerine karidesler yerleştirilir Arta kalan harç üzerine yayılır Kapak kapatılır Hafif ateşte 20 dakika kadar pişirilir Üzerine kaşar rendesi serpilir 5 dakika daha ocakta kapalı olarak tutulur veya fırına konarak peynirin erimesi sağlanır Sıcak olarak servis yapılır Not: Karidesleri yukarıda tarif edildiği gibi başlayıp ayıkladıktan sonra zeytinyağı, limon, kıyılmış maydanoz, tuz karışımı dökerek salata olarak da hazırlayabilirsiniz |
|