![]() |
Bootable Ghost Xp Cd'si Yapalım... Resımlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bootable Ghost Xp Cd'si Yapalım... ResımlıBootable Ghost XP CD'si yapalım ![]() ![]() ![]() Merhaba ![]() Burada Size norton ghost ile bootable cd nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışacağım ![]() Bu birkaç şekilde yapılabilir ![]() ![]() 1 - Ghost boot wizard aracılığı ile BOOT CD HAZIRLAMAK ![]() 2 - Kendi yazacağın bir autoexec ![]() ![]() ![]() Burada bahsettiğim birinci yöntemle hazırlanmış boot cd ile pc'yi boot edersniz doğrudan ghost dos programı açılacak ve kullanıma hazır hale gelip bekleyecektir ![]() Ama ikinci yöntemde ise CD'den pc'yi boot ettiğinizde ghost çalışacak ve CD içinde bulunan yedek işletim sistemini otomatik olarak yüklemeye başlayacaktır ![]() Yöntem 1 : Birinci yöntem için size bir ghost boot wizard gerekli olacak ki bunu Norton System Works Premier CD’si içinde Ghost Klasöründe Data arşivi içinden alabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Norton boot wizard'ı çalıştırıp standart bir boot disket oluşturacaksınız zaten size yol gösterecektir ![]() ![]() Yöntem 2 : Asıl üzerinde uğraştığım yöntem ise ikinci yöntemdi ![]() ![]() ![]() Burada size bu yöntemden bahsedicem ![]() ![]() Şimdi size bu iki yöntem için gerekli olan ları listeleyelim ![]() 1 - Ghost explorer 2 - Windows ME boot disk (ancak ram driver kurmayan olmalı) (No RamDrive) Buradan : http://www ![]() ![]() Ama muhakkak no ram driver olmalı ![]() 3 - Windows 98 me boot disketi Buradan : http://www ![]() ![]() (bu size ghost boot wizard ile ghost boot disketi hazırlarken gerekecek) 4 - Ahead Nero Burning ROOM 5 - WinImage Professional 6 - Ghost ![]() 7 - Ghostbootwizard ![]() Öncelikle WinImage Professional'ı kurun ve Hazırlamış Olduğunuz Windows ME boot disketin bir image'ını alın ![]() ![]() Sonra bu ima dosyasını WinImage Professional ile açın ![]() ![]() AUTOEXEC ![]() CD1 ![]() CONFIG ![]() MOUSE ![]() ![]() MOUSE ![]() MSCDEX ![]() IO ![]() MSDOS ![]() COMMAND ![]() Burada bulunan autoexec ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- @echo off MSCDEX ![]() SET TZ=GHO+08:00 prompt $p$g MOUSE ![]() for %%i in (r:* ![]() echo Loading ![]() ![]() ![]() ghostghost ![]() ----------------------------------------------------------------------------------- Devam edelim ![]() ![]() ![]() ______________________________ ____________________ _____________________ FILES=30 BUFFERS=20 DEVICE=cd1 ![]() LASTDRIVE=Z ______________________________ ____________________ _____________________ Bu işlemleri yapmak için bu iki dosyayı WinImage Professional ile ima dosyası içinden çıkarmalı değişiklikleri yapıp kaydedip sonra yine bu program ile ima dosyası içine almalısınız ![]() ![]() Sonra ghost ![]() ![]() ![]() ![]() Oluşturacağınız bu konfigürasyonu program aracılığı ile kaydetmeden önce programda şu yolu takip ederek küçük bir ayar yapmalısınız ![]() Programın image menüsünü tıklayın açılan menüden change formatı tıklayın açılan alanda değerlerden 2 ![]() AUTOEXEC ![]() CD1 ![]() CONFIG ![]() MOUSE ![]() MOUSE ![]() MSCDEX ![]() IO ![]() MSDOS ![]() COMMAND ![]() GHOST/GHOST ![]() Dosyalarının bulunduğu konfigürasyonu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ______________________________ ____________________ ______________________________ __ GELDİK CD YAZMAYA ![]() Neroyu açın ![]() Burada bootable cd hazırlamak için sizden boot kaynağı isteyecek standart olarak disketi görür nero ama yukarıda hazırlamış olduğunuz ima dosyasını kullanacağız ![]() Neroda bu bölümde uzman modu açık işaretlenecek gözat butonuyla hazırladığınız ima dosyası gösterilecek ve orada boot kaynağının boyutu senu belirten bir seçenek vardır o seçenekten boyut 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra yeni cd yaz denilecek ve gho uzantılı pc yedeğini nero içine alacak ve yaz denilecek ![]() ![]() Bir soru eğer pc image'ı bir cd boyutundan fazla olursa ne olacak ? Evet işte bunun için cdye gho uzantılı image'ımızı yazmadan önce ghost explorer ı kullanarak yedeği bölmeniz gerekecek ![]() GHOST IMAGE BÖLME Ghost explorer ı açın yedeğinizi explorer da açın Üst menülerden wiew'i tıklayın Açılan menüden options'u tıklayın ![]() Burada açılan küçük pencere sizin CD boyutunun ne kadar olmasını istediğinizi soruyor cd boyutuna göre bir değer girin ve ok deyin ![]() Sonra yine üst menülerden file'yi tıklayın compile seçeneğini tıklayın ![]() ![]() Burada ilk asıl yazdıracağınız dosya gho uzantılı olan dır ![]() ![]() ![]() Önemli not : Ghost Explorer ile böldüğünüz image’in ikinci bölümünü normal bir data CD şeklinde CD’ye yazacaksınız ama Kesinlikle adını değiştirmemelisiniz ![]() Böylelikle bootable ghost CD si hazırlamış olacaksınız ve bu cdlerden ilkini (ki tek cd ye sığmadıysa ilkini) cdrooma takıp pcyi cd room'dan başlatırsanız ghost otomatik olarak açılacak ve cd içindeki image ı yükleyecektir ![]() ![]() Burada anlattıklarım ne kadar işinize yarar bilmiyorum ama bunu şu an kullanıyorum çalışıyor cd yi takıyorum ve izliyorum yüklemeyi o kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burada HDD’yi birden fazla bölüme ayırmış olan kişilerin bilmesi gereken şu ![]() ![]() ![]() Bu boot CD denemesini hazırlarken tek bölme üzerine hazırladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten dizüstü PC’lerin yanında verilen kurtarma CD leride HDD’yi kaça bölmüş olursanız olun yükleme sonrası orijinal haline geri getiriyor… Ama size tavsiyem eğer komut bilginiz iyi deyilse nerodan 98 açılış disketiyle bootable cd si yapın içine ghost ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda anlattıklarım benim biraz tembelliğimden ve merakımdan doğan sonuçlar ![]() ![]() BURADA SİZE ANLATMIŞ OLDUĞUM İMA UZANTILI BOOT DOSYASINI VE BU İŞLEM İÇİN İHTİYAÇ DUYACAĞINIZ PROGRAM VE ARAÇLARI ALTTAKİ LİNKTEN İNDİREBİLİRSİNİZ BU BELGE YANINA EKLİYORUM ![]() ![]() İster buraya yazdıklarımı uygulayarak baştan kendiniz bu işlemleri yapın, isterseniz linke eklediğim ghost ![]() Alttaki linklerde şunlar yer almaktadır : 1 – Ghost ![]() 2 – Ghost Boot Wizard 3 – GhostExplorer 4 – Bootable Ghost ![]() 5 – win98se ![]() 6 – winmenoram ![]() 7 – WinImage Professional v7 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|