|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, bağlama, bilgisayara, gitar, guitar, resimli, rig |
![]() |
Bilgisayara Gitar Bağlama [Guitar Rig 3] (Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayara Gitar Bağlama [Guitar Rig 3] (Resimli Anlatım)Bilgisayara Gitar Bağlama [Guitar Rig 3] (Resimli Anlatım) Evet arkadaşlar bugün sizlere bilgisayarınıza elektro gitar bağlamayı ve bilgisayarınızı amfi gibi kullanmanız için gerekli olan programı anlatacağım Gerekli Ekipmanlar: -1 adet elektro gitar -1 adet bilgisayar -Bilgisayarda mikrofon girişi -Guitar rig 3 programı (mümkünse full sürüm, zira demosu 5 dakika açık kalıyor) -Jack dönüştürücü şimdi gelelim nasıl yapacağınıza ![]() ![]() Bu dönüştürücüyü aldıktan sonra gitarımızın jack'ına takıp diğer ucunu da bilgisayarın mikrofon kısmına bağlıyoruz ![]() şimdi ayarlarımıza geçelim bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki ses ayarına çift tıklayın, ahanda bu ekran gelecek karşınıza: ![]() burada gördüğünüz gibi seçenekler >> özellikler'e tıklıyoruz, orada birkaç ayar yapacağız ![]() ![]() ![]() ![]() resimde de gördüğünüz gibi çalma bölümünden kaydetme bölümüne gelin (bende olduğu gibi bazılarınızda bu sekmede atlama yapmayabilir, karıştırıcı aygıt'tan ses kartınızın input bölümüne geçiniz) kaydetme bölümünü seçtikten sonra tüm ayarları yanlarına tıklayarak açın ve tamam'a tıklayın ![]() resimde gördüğünüz Stereo Karıştırıcı kısmını sessiz'e alın, almazsanız programı açtığınız zaman cazır cuzur sesler çıkacaktır, demedi demeyin bunu da yaptıktan sonra artık ayarlarımız tamamlandı, şimdi Guitar Rig programımızı kurup bilgisayarımızı amfi'ye çevirebiliriz ![]() programın demo download'ı: NATIVE INSTRUMENTS : Products : Guitar Line : GUITAR RIG 3 Kontrol Edition buradan bulabilirsiniz ![]() ![]() program açıldığı zaman resimdeki gibi File >> Audio and MIDI Settings kısmına gelin ![]() ![]() ![]() Audio Setup kısmında resimde de gördüğünüz gibi ses kartınızın giriş ve çıkışlarını ayarlayacaksınız, input kısmı malum bildiğiniz üzere mikrofon girişi ya da line-in girişleri de olabiliyor, siz gitarı hangi girişe bağladıysanız o girişi seçin ![]() ![]() ![]() daha sonra ok diyip verileri kaydedelim ![]() ses kartımızı da kaydettik, ayarlarımız bitti ![]() ![]() şimdi bilgisayarınıza dikkatlice gitarı bağlayın ve programı çalıştırın ![]() bu tip bir ekran gelecektir, bilgisayarınızın sesini fazla açmayın derim kademeli olarak ilerleyin şimdi bu ekranda gördükleriniz 1-) Müzik türleri : gördüğünüz üzere ****l pop rock zart zurt felan var 2-) Amfi menü: yukarıdan müzik türünü seçtikten sonra bu kısımda o müzik kategorisine bağlı olan kayıtlı amfiler mevcut, buradan istediğinizi seçin, örnek olarak :Modern ****l 3-)işte amfi'nizin görüntüsü burada hiçbir ayar ile oynamanıza gerek yok, sadece orada yuvarlak koca bir düğme görüyorsunuz ya tepesinde Volume yazar, ne işe yaradığını tahmin etmişinizdir: Ses ve vurun gitarın tellerine, işte karşınızda ****llica'nın yeni gitaristi soldan amfileri değiştirerek değişik tarzlarda sesler elde edebilirsiniz ![]() 3 numaralı kısımda bir düğme göreceksiniz, altında Clean üstünde Overdrive yazar ![]() Not: arkadaşlar program tek kelime ile mükemmel bir program, o kadar mükemmel ki on-board ses kartları kaldırmayabiliyor, yani baba bir ses kartınız var ise amfi'ye hiç gerek duymazsınız, ha yok ne işim olur len ses kartıyla diyip on-board ses kartı aldıysanız gitarı çalmaya başladığınız zaman saniyeden kısa bir zaman biriminde ses gecikebiliyor, yani gitarın teline vurduğunuz zaman ses geliyor, ama normal solo atar gibi çalınca 5 ![]() ![]() ![]() ha yok salla gitsin, ben eğlenmeme bakarım diyorsanız hiç sorun yok ![]() hadi bakalım iyi besteler bekliorum sizlerden Not2: arkadaşlar olası hatalarda tekrar tekrar kontrol edin, bu anlatımla birkaç bilgisayarda müzik çalınıyor, en bilineni ben ile mL alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|