Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Program Anlatımları [Resim & Video]

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, disklere, kurulumu, resimli, sata, windows

Sata Disklere Windows Kurulumu (Resimli Anlatım)

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sata Disklere Windows Kurulumu (Resimli Anlatım)

SATA Disklere Windows Kurulumu (resimli anlatım)

SATA ,Serial ATA nın kısaltmasıdırSATA'ya şu sıra çoğu kullanıcının kullandığı ve CD-ROM,RW,DVD gibi disk okuyucuları bağlamak için daha uzun sürede kullanacağı sandığım Paralel ATA'nın evrim geçirmiş şeklidir
SATA standardı daha ince ,ergonomik kabloların ve daha az iğne sayılarının kullanılmasına olanak veriyorAyrıca Paralel veri iletiminde hız sadece kısa mesafeli uzaklıklarda etkiliydiUzun mesafelerle veri iletimi gerçekleştiriliyor, ama hız önemli derecede düşüyordu Bunun nedeni ise, bit sayılarının uzun mesafede rasgele hızlarda gitmesi ve bundan dolayı bir karmaşanın meydana gelmesiydi Ayrıca, 40 veya 80 iğneli paralel kablolar kalın olduklarından dolayı, yeterince esnek bir yapıda değillerdi Bu nedenle de, kasanın içindeki hava sirkülasyonunu da etkiliyorlardı
SATA'nın pin sayısı da diğer bağlantıya göre daha düşük Serial ATA için 6 ya da 8 damarlı bir kablo yeterli Paralel kablolarda bu damar sayısı 40 idi, hatta Ultra ATA 66 ve 100'lerin çıkması ile birlikte damar sayısı da 80'e çıktı Seri bağlantıda zaman gecikmesinin yaşanması mümkün değil Çünkü seri bağlantıda, paralel bağlantının aksine sinyal iletimi tek bir kanaldan yapılıyor

Windows XP kurulumu yapıyoruzKurulum esnasında bu ekranla karşılaştığımızda "F6" 'ya basmalıyız
Biz de yeni bir aygıt eklemek için "S" tuşuna basacağız
Disketiniz yoksa kurulumdan önce oluşturmanız gerekirBüyük olasılıkla bu sürücüler anakartınızla gelen CD'dedir orda da yoksa anakartı üreten firmanın internet adresinden indirebilirsinizDisketimizi sürücüye yerleştirip "Enter" tuşuna basıyoruz
"Enter" tuşuna basarak onay veriyoruz
Saniyede 150 mb veri iletimiyle şimdiye kadar ki veri iletişimde ulaşılabilinecek en yüksek hıza ulaşılmıştırAma çok yeni bir teknoloji olduğu için eski işletim sistemlerinde serial ata harddisk kullanmak için birkaç ayar yapmak gereklidir ve eski anakartlar bu teknolojiye uyumlu olmadığı için serial ata harddiskleri desteklemezler bu nedenle eski bir ana karta sahipseniz bu teknolojiyi kullanamazsınızŞimdi win 98 de sata için yapılacak ayarlara gelelim : biostdan configure sekmesine gelelim ve serial ata ayarı enhanced modda ise bunu compatible şekline getirelimDisket sürücüsü olmayan laptop sahipleri, kurulum sırasında disketle uğraşmak istemeyenlenler ya da herhangibir sebepten disketten nefret edenler için windows xp kurulum cd'sine sata sürücülerinin gömülme işlemi
bunuda yazdığın mesajdan sonra eklemek istedim arkadaşım kısa bir araştırmadan sonra bulduğum bu resimli anlatım eminim bir çok kişinin işine yarıyacak
normalda bu işlem oldukça karmaşık olmasına rağmen nlite adlı sanat eseri bir program sayesinde 2-3 fare tıklamasına dönüştü ben burada sadece windows xp kurulumunu anlatacağım, ancak program ile windows xp kurulumuna yapabilecekleriniz çok fazla (service pack entegre etmek, kurulumu özelleştirmek, yamaları gömmek vb)

4 şeye ihtiyacımız var:

1 windows xp kurulum cd'si (legal olarak sahip olduğunuzu varsayıyorum)
2 doğru sata sürücüleri : sata disketiniz var ise bir arkadaşınıza disketin içeriğini internete koymasını isteyebilirsiniz ya da internetten sürücüleri bulabilirsiniz
3 nlite programı - ücretsiz [Sadece pasaj sakinleri linkleri görebileceklerdir lütfen kısa bir vaktinizi ayırın ve pasajımıza üye olun ] not: programın çalışması için net framework 20 gerekli
4 cd yazıcı (hard diskten kurmayı biliyorsanız gerek yok sadece sürücüleri gömdüğümüz veriyi boot edilebilir olarak cd ye çekmek için)

Başlıyoruz

1 Windows xp kurulum cd sini c:xpcd gibi bir klasöre kopyalayın Beklenen :

Click this bar to view the full image The original image is sized 656x504

2 nlite programını açın, kutsal dilimiz türkçeyi seçin 2 ekranda gözata basarak hafızaya çektiğimiz windows xp kurulum cd sini gösterin Beklenen :

3 nlite'ın 3 ekranının geçin 4 ekranda "Sürücüleri entegre et" ve "Açılabilir ISO oluştur" u seçin ve devam'a basın

4 karşınıza gelen 5 ekranda sürücüleri seçiyoruz bize gereken winxp klasörlerindeki *inf dosyaları doğru sürücüyü bilmiyorsanız hepsini yükleyin, büyük ihtimalle bir sorun çıkmayacaktır

Sürücü eklemek için: "Ekle" -> "tek sürücü"

SATAWinxp'deki VIASRAIDINF'yi eklediğmide şu ekran çıktı, doğal olarak winxp'yi seçtim

ayrıca sürücü klasörümdeki PIDEWinxp 'deki sürücüyüde ekledim

sonuç olarak şu ekran çıktı
Xp kur PNP sürücülerini kullanamaz!

5 "Devam" a basarak değişiklikleri onaylayın Kısa bir süre sonra nlite c:xpcd 'deki kuruluma sürücüleri entegre edecektir Tamamlandığında "devam" a basın

6 "Açılabilir ISO oluşturma" ekranı geldiğinde "ISO Oluştur" a basın ve ISO nun kaydedileceği bir yer seçin

7 ISO oluşturma kısmı biraz uzun sürecektir Bittiğinde ISO yu cd'ye çekerek SATA gömülü Win Xp kurulumunuzu kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com