![]() |
Türkçe Yama Nasıl Yapılır - Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkçe Yama Nasıl Yapılır - Resimli AnlatımArkadaşlar Piyasada Bir sürü türkçe dil yaması adında programlar var ama bu programlar sadece seçtğiniz dilde programı aiçinde açıyor yani programın orjinalini değiştiremiyor,herdefasına o programları çalıştırmak zorunda kalıyorduk ![]() ![]() ![]() işte sadece exe uzantılı ömürboyu türkçe,kürtçe vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TÜrkÇe Yama Nasil Yapilir Resİmlİ Anlatim Bu iş için bize gereken program 1) Resource Hacker Türkçe 2) Resource Edit 3) Ultra Edit 4) Restorator 2005 5) Exe Scope ve Buton metinlerini düzenlemek için herhangi bir resim düzenleyici yada Simge düzenleyici ![]() Ben İconCoolEditörü tavsiye ederim ![]() Her türlü resim , simge ve işaretçi (cursor) uzantılarını destekliyor ![]() ![]() -1- Şimdi çevireceğimiz programın klasörüne giriyoruz ![]() Çevireceğimiz örnek program ******** isimli paylaşım programı ![]() ![]() öncelikle program klasöründe "language" , "lang" , "lng" , "locales" gibi dil klasörleri varmı yokmu bakıyoruz ![]() ![]() -2- Bu klasörlerin içinde muhtemelen "lang" , "lng" , "xml" yada programa özel bir uzantıya sahip dil dosyası bulunur ![]() (Örnek :Not Defteri) -örnek- C:ProgramFiles********Skins Languagesdefault-en ![]() ![]() ![]() ![]() Ama dikkat edilmesi gereken tek husus sadece " " Tırnak içindeki metinler çevrilecek ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() Şimdi menülere geçelim ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi gelelim esas konuya ; Pekiii program klasöründe "language" , "lang" , "lng" , "locales" gibi dil klasörleri yoksa ne yapacağız ![]() ![]() O zaman yapılacak işlemm biraz daha değişik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben kolaylık olsun diye Resource Hacker isimli programı açıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gördüğümüz gibi seçtiğimiz ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi gerekenleri numaralı şekilde anlatıyorum: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaten temel yerler 8 9 ve 10 dur Şimdi ise 9 numaralı diyalog sekmesini tıklıyoruz ve ilk sıradaki listeyi tıklayıp içindeki diyalog sayfasını açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Diyaloğu Göster/Gizle: Bunu tıkladığınız zaman üzerinde çalıştığınız program penceresini değişiklikleri önizlemek için gösterebilirsiniz,ama fazla kalabalık olduğunu düşünürsenizde kapatabilirsiniz ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() içinde bulunduğunuz sayfadaki çeviri işlemi bitince yukarıdaki "Yazıları Derle" düğmesine tıklayın sonra diğer sayfaya geçin ![]() ResHacker programını kapatmak istediğinizde Dosya > Kaydet seçeneğine tıklayın ve programın değişikliklerini kaydedin ![]() ![]() Program değişiklikleri kaydedilirken gerçek dosya ise dosyaadı _original ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani yeni dosyada bir sorun olursa eskisinin adını değiştirip ilk halinde kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|