Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
caiz, internette, kazanmak, para, tıklama, yaparak

İnternette Tıklama Yaparak Para Kazanmak Caiz Mi

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İnternette Tıklama Yaparak Para Kazanmak Caiz Mi



internet reklamları - internet reklamlarından para kazanmak - internetten para kazanmak - tıklayarak para kazanmak



Soru: İnternetten şu şekilde para kazanmak haram mı:
Tıklama yaparak biriken puanlar paraya dönüşüyor Mesela bir e-mail geliyor okuyoruz, anket geliyor ankete katılıyoruz, link veriyor orayı tıklıyor puan topluyoruz, sonra paraya dönüştürüyoruz onu Site, reklam payından bize ödeme yapıyor Anlaşmalı olduğu firmaların sitelerine tıklayınca reklam kazanmış oluyor ve o reklam ücretinin bir kısmını bize veriyor Bu şekilde para kazanmak caiz midir?


Cevap: Firmalar ziyaretçi sayıları yüksek olan internet sitelerine reklam veriyorlar Site sahipleri bu reklamların tıklama sayısına göre o firmalardan ücret alıyor Daha sonra site sahipleri sizlere, mail gruplarına vs mail göndererek bu linkleri tıklamanızı, tıkladığınızda hesabınıza nakit puanlar geleceğini söylüyor, siz de tıklıyorsunuz Böylece o firmanın reklamı çok tıklanmış gözüküyor Site sahibi de kazandığı paradan size nakit puanlar veriyor Bu sistem, reklam veren firmayı aldatmaya dayalı bir sistemdir Dolayısıyla sizin bu sistemde yer alıp bu çarka dahil olmanız caiz olmaz Dinimizde “ne zarara uğramak vardır ne de zarara uğratmak” (Ahmed b Hanbel, 1/313) Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: “Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin Ve kendinizi öldürmeyin Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir” (Nisa, 4/29)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.