![]() |
Namazlarım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() NamazlarımNamazlarım Anneannesinin sözleri yankılandı kulaklarında: "Oğlum namaz hiç bu vakte bırakılır mı?" Anneannesinin yaşı yetmişe dayanmış, ama ezan okunduğu vakit yerinden sıçrar, yaşından beklenmeyecek bir hızla abdestini alır ve namazını kılardı ![]() ![]() Ne oluyorsa, hep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başını her iki yöne pişmanlıkla sallayarak, "Yine geciktirdim namazı" dedi kendi kendine ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu halimi görse, tatlı-sert kızardı yine bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele öyle bir namaz kılışı vardı ki, onu hep bir gökkuşağı hayranlığıyla seyrederdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne kadar da yorulmuşum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyamet kopmuştu ![]() Mahşeri bir kalabalık vardı ![]() Her yön insanlarla doluydu ![]() ![]() Yüreği yerinden fırlayacak gibi atıyor, adeta kafesinden kurtulmaya çalışıyor,soğuk soğuk terler döküyordu ![]() Hayattayken kıyamet, sorgu sual ve mizan hakkında çok şey duymuş ve ahiret hayatı adına bu kavramlar kendisi için köşe taşı olmuşlardı ![]() Ama mahşer meydanında ki ürperti, korku ve bekleyişin bu denli dehşet vereceğini düşünmemişti ![]() Hesap ve sorgu devam ediyordu ![]() Bu arada onun ismini de okudular ![]() ![]() "Benim ismimi mi okudunuz?" dedi dudakları titreyerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalabalık birden yarılmış, bir yol olmuştu önünde ![]() İki kişi kollarına girdi ![]() ![]() Kalabalık arasından şaşkın bakışlarla yürüdü ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün hayatı, bir film şeridi gibi geçiyordu gözlerinin önünden ![]() ![]() ![]() ![]() "Şükürler olsun" dedi, kendi kendine ve devam etti; "Gözlerimi dünyaya açtım, Hep hizmet eden insanları gördüm ![]() Babam sohbetlerden sohbetlere koşuyor, malını islam yolunda harcıyordu ![]() Annem eve gelen misafirleri ağırlıyor, yemek sofralarının biri kalkıp, bir yenisi kuruluyordu ![]() Ben ise, hep bu yolda oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kirpiklerinden aşağı gözyaşları dökülürken, "Rabbimi seviyorum, en azından sevdiğimi zannediyorum ![]() ![]() Ama bir yandan da "O'nun için ne yapsam az, Cennet'i kazanmama yetmez ![]() ![]() Tek sığınağı Allah'ın rahmetiydi ![]() Hesap sürdükçe sürdü ![]() Boncuk boncuk terliyordu ![]() ![]() Gözleri terazinin ibresindeki neticeyi bekliyordu ![]() ![]() Vazifeli melekler ellerinde bir kağıt, mahşer meydanında ki kalabalığa döndüler ![]() Önce ismi okundu ![]() ![]() ![]() ![]() Mahşeri kalabalıktan bir uğultu yükseldi ![]() Kulakları yanlış mı duyuyordu? İsmi cehennemlikler listesindeydi ![]() Dizlerinin üstüne yığıldı ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben nasıl Cehennemlik olurum? Hayatım boyunca hizmet eden insanlarla birlikte oldum ![]() ![]() ![]() ![]() Gözleri sağanak olmuş, titrek vücudunu ıslatıyordu ![]() Vazifeli iki melek kollarından tuttu ![]() ![]() Çırpınıyordu ![]() Medet yok muydu? Bir yardım eden çıkmayacak mıydı? Dudaklarından kelimeler kırık dökük, yalvarmayla karışık döküldü ![]() ![]() "Hizmetlerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bağıra bağıra yalvarıyordu ![]() Cehennem melekleri onu hiç sürüklemeye devam ettiler ![]() ![]() ![]() ![]() Rasulullah, "Evinin önünde akan bir ırmak içinde günde beş defa yıkanan bir insanı o ırmak nasıl temizler, günde beş vakit namazda insanı günahlardan öyle temizler" buyuruyordu ![]() "Oysa ki benim namazlarım da mı beni kurtarmayacak?" diye düşünüyordu ![]() "Namazlarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vazifeli melekler hiç durmadılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kollarını sıkan parmaklar çözüldü ![]() Cehennem meleklerinden birisi onu itiverdi ![]() ![]() ![]() ![]() Başını kaldırdı ![]() ![]() Uzun beyaz sakallı bir ihtiyar onu düşmekten kurtarmıştı ![]() ![]() ![]() "Siz de kimsiniz?" dedi ![]() İhtiyar gülümsedi: "Ben senin namazlarınım" "Neden bu kadar geç kaldınız? Son anda yetiştiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyar yüzünü gererek, tekrar güldü; Başını salladı; "Sen beni hep son anda yetiştirirdin, hatırladın mı? Secdeye kapandığı yerden başını kaldırdı ![]() ![]() Dışarıdan gelen sese kulak kabarttı ![]() Yatsı ezanı okunuyordu ![]() Bir ok gibi yerinden fırladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|