![]() |
Mescid-İ Nebebi'de Namaz Kılmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mescid-İ Nebebi'de Namaz KılmakMescid-i Nebi’de namaz kılmak! ![]() ![]() Mehmet Talü / Milli Gazete Soru: Medine-i Münevvere’de bulunan “Mescid-i Nebi’de kılınması tavsiye edilen 40 vakit namazla ilgili hadis-i şerifin mevzu yani uydurma olduğu söyleniyor ![]() Cevab: Bismillahirrahmanirrahim ![]() Bu söylenti, tamamen yanlıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Her kim benim mescidimde hiç bir namaz vaktini kaçırmayarak kırk vakit namaz kılarsa, kendisine cehennemden berat ve azabtan necat, kurtuluş yazılır ve münafıklıktan beri olur” buyurmuşlardır ![]() ![]() ![]() Hadis-i şerifin bütün ravileri de sika yani güvenilir kimselerdir ![]() et-Tergib ve’t-terhib, 2/214-215; Heysemi, Mecmeuz-Zevaid, 4/8) Binaenaleyh hadis-i şerifin sıhhatinde herhangi bir şüphe bulunmamaktadır ![]() Hadis-i şerifte müjdelenen mükâfata nail olabilmek için, bu namazların mutlaka “Mescid-i Nebî’de kılınması gerekmektedir ![]() Otelde, garajda veya başka bir mescidde olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaydı bulunmaktadır ![]() edilen kısımlar da aynen mescid hükmündedir ![]() (R ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Benim bu mescidim, San’a’ya kadar uzatılsa, gene benim mescidim olur ![]() ![]() Hz ![]() Peygamber (S ![]() ![]() ![]() ashabıyla birlikte inşa ettiği ve Mescid-i Nebî yahut Mescid-i Resûl diye anılan Medine Mescidi, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’dan sonra yeryüzündeki en faziletli mescittir ![]() Resûl, Peygamber Mescidi demektir ![]() ![]() Resûlullah (S ![]() ![]() ![]() bulunan hücrede yer almaktadır ![]() günümüzde bu hücre mescidin içinde kalmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Mescid-i Seâdet, içinde namaz kılmak üzere uzak yerlerden sefer edilecek üç mescidden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() (S ![]() ![]() ![]() hiçbir mescide yolculuk edilmesi uygun olmaz ![]() şu üç mescide yolculuk edilebilir ![]() ![]() Mescid-i Nebî’de kılınan bir namaz, Mescid-i Haram dışında, diğer mescidlerde kılınan bin namazdan faziletlidir ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Buhari, Küsuf:14, No:1133, 1/398; Müslim, Hac:94, No:1394, 2/1012; Tirmizi, Menakıb:67, No:3942, 5/483; Nesai, Menasik:124, No:2897, 5/293; İbn-i Mace, İkame:195, No:1404, 1/450; A ![]() ![]() 4/5; Darimi, Salat:131, No:1418, 1/388; İbn-i Hibban, Salat:6, No:1620, 4/499; İbn-i Hüzeyme, Salat:177, No:1689, 3/9) |
![]() |
![]() |
|