![]() |
Cuma Namazının Tam Kılınışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cuma Namazının Tam KılınışıCuma Namazının Kılınışı Cuma Namazı Nasıl Kılınır Cuma namazının kılınışı Öğle ezânı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının ilk sünneti kılınır ![]() Niyet ederken: "Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya" denilir ![]() Bu namaz aynı öğle namazının sünneti gibi kılınır ![]() Yani bütün rekatlarda Fâtiha ve zamm-ı süre okunur ![]() İlk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur ![]() Son oturuşta: Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur ![]() Sonra, câmi' içinde, ikinci ezân okunur ![]() Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar ![]() ![]() Hutbe okunurken cemâ'atin namaz kılması ve konuşması tahrimen mekruhdur (harama yakın) ![]() Hatîb efendi duâ ederken, cemâ'at sesli âmîn demez ![]() İçinden sessiz denir ![]() Namaz kılarken yapması harâm olan her şey, hutbe dinlerken de harâmdır ![]() Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir ![]() Sonra, cemâ'at ile iki rek'at Cum'a namazının farzı kılınır ![]() ![]() Niyet şöyle edilir: "Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama" Sonra, dört rek'at son sünneti, Niyeti şöyledir: "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya" ![]() Bu sünnetde aynı ilk sünnet gibi kılınır ![]() ![]() Son sünnetin ardından zuhr-i ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra, iki rek'at vaktin sünneti kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|