|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kayaoğlu, koca, mehtap, müslüman, sadakatsiz |
![]() |
Sadakatsiz Koca: İn, Müslüman Koca: Out - Mehtap Kayaoğlu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadakatsiz Koca: İn, Müslüman Koca: Out - Mehtap KayaoğluSadakatsiz koca: In, Müslüman koca: Out Bu yazıyı mümkünse sadece hanımlar okusun ![]() ![]() Aile büyükleri eskiden kız istemeye gittikleri evlerde oğullarını tanıtırken: “Oğlumuz çok efendidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi bu cümleleri rafa kaldırmazsanız oğlunuz evde kalır, benden söylemesi! Ya da iki günden hanımı onu evden atar veya terk eder ![]() Niye mi? Günümüzün –sözüm ona-dindar/açık görüşlü hanımlarının evlilik hakkındaki fikirleri değişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstatistiklere bakılırsa ülkedeki erkeklerin çoğu “renksiz(!)” anlaşılan ![]() ![]() Huu hanım kardeşlerim! Hep beraber Allah’tan korkmaya ne dersiniz? Zamanında farklı kişisel nedenlerle evlendiğiniz, günün şartlarına göre ihtiyaçlarınızı karşıladığınız “Allah’tan korkan, kuldan utanan” eşinizi; sırf filmlerde gördüğünüz yapay/yılışık erkeklere benzemiyor diye boşayamazsınız! Biz ayrı dünyaların insanlarıyız diye etiketleyip, kendi değişen bakış açılarınızın, allame-i cihan olsa doyuramayacağı taklit beklentilerinizin günah keçisi yapamazsınız ![]() Üç-beş dizi film izleyip, kendisini gayri ahlaki beklentiler içine sokan kadınlar eşlerini beğenmemeye, sığ bulmaya, sürprizlerle dolu olmayışla suçlamaya ve boşanmaya başladı ![]() Aile danışmanı/aile terapisti olarak ben de söylüyorum zaman zaman evlilik ilişkisine yatırım yapmak lazım… kendimizi yedirip doyurduğumuz gibi, ilişkilerimizi de beslemek lazım diye ![]() ![]() Anlayacağınız sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım ![]() Şaka gibi gelecek ama; günümüz insanı, özellikle erkeği zaten bağlanma sorunu yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlayan anlamayana anlatsın ne demek istediğimi ![]() Özetle hanım kardeşlerimi sağduyulu olmaya davet ediyorum ![]() Müslüman olmak, müslümanca tercihler yapmayı gerektirir sevgili okurlar ![]() Hadi cevabını sizler düşünün ![]() Aklın yolu bir diyorum… ve akıl sahibi insanların en güzel cevabı bulabileceğini biliyorum ![]() Sevgiler… Mehtap KAYAOĞLU (Psikolojik Danışman&Psikoterapist) www ![]() ![]() mehtap ![]() ![]() mehtapkayaoglu@gmail ![]() |
![]() |
![]() |
|