|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
evlenmek, isteğiyle, sınırlar, sürecindeki, tanışma |
![]() |
Evlenmek İsteğiyle Tanışma Sürecindeki Sınırlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlenmek İsteğiyle Tanışma Sürecindeki SınırlarEvlenmek isteğiyle Tanışma sürecindeki sınırlar “Erkek arkadaşımla birbirimizi helâl şekilde tanımak ve evlenmek istiyoruz ![]() “Bir kızla tanışmak ve evlenmek istiyorum ![]() Kız ile erkeğin, evlenmek maksadıyla ve aşağıdaki şartlara dikkat etmek şartıyla görüşmeleri câizdir ![]() 1- Kızın ve erkeğin evlenmek niyetinde olmak şartıyla dış görünüş itibariyle birbirine bakması caizdir ![]() Muğîre bin Şube (ra) anlatıyor: Bir kadınla evlenmek istedim ![]() Resûlullah (asm): “Kadını gördün mü? Ona baktın mı?” diye sordu ![]() “Hayır!” dedim ![]() Allah’ın Resûlü (asm): “Onu gör ve bak! Anlaşabilmeniz ve birbirinizi sevebilmeniz için bu şarttır!”buyurdu ![]() 2- Diğer yandan Resûlullah (asm): “Biriniz, mahreminden başka bir kadınla baş başa kalmasın!” buyurmuştur ![]() ![]() 3- Bu iki emri “uygulamada” birleştirmek için, yani hem görüşmenin yapılması, hem de baş başa kalınmaması için, görüşmenin üçüncü bir şahısla birlikte yapılması şarttır ![]() 4- Her iki taraf yek diğerinin iffetini, nâmûsunu ve onurunu, kendi iffeti, nâmûsu ve onuru bilmeli; karşı tarafın ne iffetini, ne nâmûsunu, ne de onurunu rencîde edici tutum ve davranışlardan şiddetle kaçınmalıdır ![]() 5- Görüşmeden sonra vazgeçilebileceği hiçbir zaman akıldan uzak tutulmamalı; vazgeçildiği takdirde hiçbir tarafa söz ve leke gelmemelidir ![]() ![]() 6- Hiç şüphesiz görüşmelerde tokalaşmak dahil hiçbir şekilde beden temasına izin yoktur ![]() ![]() Süleyman Kösmene |
![]() |
![]() |
|