Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aileye, eşden, izinsiz, maddî, yapılır, yardım

Eşden İzinsiz Aileye Maddi Yardım Yapılır Mı

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşden İzinsiz Aileye Maddi Yardım Yapılır Mı

mustafa karataş islami soru cevaplar - aileye maddi yardım

Soru :

Hocam hanımımdan habersiz kendi anne-babama (kendi ailemi madur etmeyecek şekilde)maddi destek yapmam caiz midir? Hanımımla istişare ederek bu yardımı yapmak istediğimde her defasında aramızda tartışma çıkıyor

Cevap :

Kişinin hanımı, çoluğu-çocuğu kadar anne-babası da bir o kadar önemlidir Anne-babası zorluk içerisindeyken kendisi ailesi içerisinde refah ve mutluluk içerisinde yaşayan bir kişi Allah katında günahkar olur Her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde yardımda bulunmanın hiçbir sakıncası yoktur; aksine bu, o ferde yüklenmiş bir görevdir Eşler bu konuda anlayışlı olmalı, bu konuda tartışmaya girmekten kaçınmalıdırlar

Anne-babalar küçükken çocuklarına baktıkları gibi büyüyünce evlatları da onlara bakmakla yükümlüdür İslam Dini aile bağına çok önem vermiş, bu konuda hassasiyet gerektirecek kaideler ortaya koyarak aile düzenini korumaya çalışmıştır

Doç Dr Mustafa Karataş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com