Eşden İzinsiz Aileye Maddi Yardım Yapılır Mı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşden İzinsiz Aileye Maddi Yardım Yapılır Mımustafa karataş islami soru cevaplar - aileye maddi yardım Soru : Hocam hanımımdan habersiz kendi anne-babama (kendi ailemi madur etmeyecek şekilde)maddi destek yapmam caiz midir? Hanımımla istişare ederek bu yardımı yapmak istediğimde her defasında aramızda tartışma çıkıyor ![]() Cevap : Kişinin hanımı, çoluğu-çocuğu kadar anne-babası da bir o kadar önemlidir Anne-babası zorluk içerisindeyken kendisi ailesi içerisinde refah ve mutluluk içerisinde yaşayan bir kişi Allah katında günahkar olur Her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde yardımda bulunmanın hiçbir sakıncası yoktur; aksine bu, o ferde yüklenmiş bir görevdir Eşler bu konuda anlayışlı olmalı, bu konuda tartışmaya girmekten kaçınmalıdırlar![]() Anne-babalar küçükken çocuklarına baktıkları gibi büyüyünce evlatları da onlara bakmakla yükümlüdür İslam Dini aile bağına çok önem vermiş, bu konuda hassasiyet gerektirecek kaideler ortaya koyarak aile düzenini korumaya çalışmıştır![]() Doç Dr Mustafa Karataş
|
|
|
|