![]() |
Kadınların Evlerde Yaptığı İşler İçin Sevap Ve Mükafat Belirten Hadis-İ Şerifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınların Evlerde Yaptığı İşler İçin Sevap Ve Mükafat Belirten Hadis-İ ŞeriflerKadınların Evlerde Yaptığı İşler İçin Sevap ve Mükafat Belirten Hadis-i Şerifler Bir hadis rivayetinde şöyle buyurulmuştur: “Evlatlarınıza yüzmeyi ve (ok vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer bir rivayette şu ifadelere yer verilmiştir: -Bayanlara hitaben; “Sizden birinizin kendi evinde yapacağı bir iş mücahitlerin yaptığı cihat sevabını kazandırır inşaellahu tealâ ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ve benzeri rivayetlerden Peygamber Efendimiz (asm) zamanında kadınların ev işlerinde çalıştıklarını görmekteyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca kocasının ihtiyaçlarına yardım eden çocuklarının bakımını yerine getiren ve ev işlerini yapan kadınların bu işlerden dolayı erkeklerin yaptıkları ama kadınların yapamadığı bazı ibadetlerden mahrum kalmadıkları bu ibadetlere o kadınların da ortak oldukları müjdelenmiştir ![]() Esma isimli sahabiye çok yerinde ve güzel konuşan akıllı bir hanımdı ![]() ![]() ![]() "Anam babam sana fedâ olsun ey Allâh'ın Rasûlü! Ben kadınlar tarafından elçi olarak gönderildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz (asm) Esmâ'nın bu sözlerini dinledikten sonra yanlarında bulunan ashâbına dönerek: "Siz hiç din işlerinde soru soran bir kadından bundan daha güzel sözler işittiniz mi?" buyurdu ![]() ![]() Rasûl-i Ekrem tekrar ona hitâb ederek: "Ey hatun! Diyeceklerimi belle ve seni gönderen kadınlara da anlat ki; hanımların kocası ile iyi geçinip kocasının hoşnutluğunu kazanması o fazîletlerin hepsine eşit olur ![]() ![]() Bu güzel haberle sevinen Esmâ hatun hemen gidip duyduğu gerçekleri Ashâb-ı kirâmın hanımlarına muştulamış ve vazîfelerinin kıymetini anlamalarını sağlayarak şevklerini artırmıştır ![]() Evin hanımının; evi temizlemesi eşine ve çocuklarına yemek yapması çocuklarıyla ilgilenerek kocasının yükünü hafifletmesi hep kendisi için bir sadakadır ![]() ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|