Hayata Anlam Katan Hadisler... |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayata Anlam Katan Hadisler...* Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır Yoldan taş diken, kemik gibi şeyleri kaldırman sadakadır * Allahın rızası anne babanın rızasıdır Allahın öfkesi de anne babanın öfkesindendir * Üç dua var ki bunlar şüphesiz kabul edilir: mazlumun duası, misafirin duası ve babanın duası * Allaha ve ahiret gününe iman eden kimse, komşusuna eziyet etmesin Allaha ve ahiret gününe iman eden kimse misafirine ikramda bulunsun Allaha ve ahiret gününe iman eden kimse ya hayır söylesin veya sussun * Cebrail (as) bana komşu hakkında o kadar cok tavsiyede bulunduki; ben Allah teala komşuyu mirasçı kılacak zannettim * Dul ve fakire yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, geceleri (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir * Her insan hata eder Hata işleyenlerden en hayırlısı tevbe edenlerdir * Söz taşıyanlar (cezalarını çekmeden ya da affedilmedikçe) cennete giremezler * İşçiye ücretini teri kurumadan veriniz * Bir insanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yediği şey, o müslüman için birer sadakadır * İnsanda bir organ vardır eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur eğer o bozulursa bütün vücut bozulur Dikkat edin! o, kalptir * Rabbimize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz |
|