Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hadis, paylaşmak, sevgiyi

Sevgiyi Paylaşmak Hadis

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sevgiyi Paylaşmak Hadis



Sevgiyi paylaşmak


“Benim rızam için birbirini sevenler nerede! Sığınacak hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün, ben onları arşımın gölgesinde ferahlatacağım” (M6548, Müslim, Birr ve Sıla, 37)


“İmân etmedikçe cennete giremezsiniz Birbirinizi sevmedikçe de (tam) imân etmiş olmazsınız Size yaptığınız zaman birbirinize olan sevginizi artıracak bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayın” (Müslim, İman, 93)


“Bir genç bir ihtiyara yaşlı olmasından dolayı ikramda bulunursa; Allah, yaşlandığı zaman kendisine ikramda bulunacak bir kimseyi kendisine hazırlar” (T2022 Tirmizî, Birr ve Sıla, 75)


“Hediyeleşiniz Çünkü hediye gönülden kini söküp atar” (T2130, Tirmizi,Vela ve Hibe, 6)


“Tokalaşınız ki içinizdeki kin gitsin; hediyeleşiniz ki birbirinize sevginiz artsın ve aranızdaki düşmanlık gitsin” (MU1651, Muvatta, Hüsnü’l-Hulk, 4)


“Size hediye veren kimseye siz de benzer bir hediyeyle karşılık veriniz Karşılığında verecek bir şey bulamazsanız, ona dua ediniz” (HM5703, İbn Hanbel, II, 96)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.