![]() |
Anne İle İlgili Hadisler - Anneyle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne İle İlgili Hadisler - Anneyle İlgili HadislerAnne İle İlgili Hadisler - Anneyle İlgili Hadisler Anne İle İlgili Hadisler 710 ![]() “Ey Allahın Resûlü! Kendisine iyilik yapmaya kim daha lâyıktır?” “Annen, sonra annen, sonra baban, sonra yakınlık derecelerine göre diğer yakınların,” buyurdu ![]() Ebû Hureyre radıyallahu anh ![]() ![]() 711 ![]() “Yanında ana babası, ya da onlardan biri yaşlanıp da, gerekeni yaparak cennete giremeyen kimsenin burnu sürtülsün!” Ebû Hureyre radıyallahu anh ![]() ![]() 712 ![]() “Allahın hoşnutluğu babanın hoşnutluğunda, öfkesi de babanın öfkesindedir ![]() İbn Amr radıyallahu anh ![]() ![]() 713 ![]() “Ey Allahın Resûlü! Harbe katılmak istiyorum, sana danışmaya geldim ![]() “Annen var mı?” “Evet ![]() “Onun yanından ayrılma! Çünkü cennet, onun ayakları yanındadır ![]() İbn Cahime radıyallahu anh ![]() ![]() 714 ![]() “Müşrik olan annem yanıma geldi ![]() “Evet ![]() ![]() Esma radıyallahu anha ![]() ![]() 715 ![]() “Ey Allahın Resûlü! Çok büyük bir günah işledim, acaba tevbe edebilir miyim?” “Annen var mı?” buyurdu ![]() “Hayır ![]() “Teyzen var mı?” “Evet ![]() “Öyleyse ona bir iyilikte bulun!” buyurdu ![]() İbn Ömer radıyallahu anh ![]() ![]() 716 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Sâib radıyallahu anh ![]() ![]() 717 ![]() “Ana babasına iyilik yapana ne mutlu! Allah onun ömrünü artırsın!” İbn Enes radıyallahu anh ![]() ![]() 718 ![]() “Babalarınıza iyilik edin ki, oğullarınız da size iyilik etsin ![]() Siz kendiniz namuslu olun ki, kadınlarınız da namuslu olsunlar ![]() İbn Ömer radıyallahu anh ![]() ![]() 719 ![]() “En iyiniz, ailesine iyi davranandır ![]() ![]() Aişe radıyallahu anha ![]() ![]() 720 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem gelince, bu olayı ona anlattım ![]() “Kimin bu şekilde kızları olup da, onlara iyilik ederse, onun bu iyiliği, ateşe karşı bir perde olur ![]() Aişe radıyallahu anha ![]() ![]() 721 ![]() “Bir baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha iyi bir miras bırakamaz ![]() İbn As radıyallahu anh ![]() ![]() 722 ![]() “Kim üç kıza, ya da kız kardeşe, yahut iki kız kardeşe, veya iki kıza bakıp, onları güzelce terbiye edip yetiştirir, sonra da evlendirirse, cenneti hak eder ![]() Ebû Saîd radıyallahu anh ![]() ![]() 723 ![]() “Kim, erginlik çağına erişinceye kadar iki kızı yetiştirirse, kıyamet gününde, o ve ben yanyana iki parmak gibi oluruz ![]() Enes radıyallahu anh ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|