Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, ilgili, kudsi, mübarek, oruçla, peygamberimizin, sözleri

Oruçla İlgili Kudsi Hadisler Ve Peygamberimizin Mübarek Sözleri

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oruçla İlgili Kudsi Hadisler Ve Peygamberimizin Mübarek Sözleri

Oruçla ilgili kudsi hadisler ve Peygamberimizin mübarek sözleri

*Her bir iyilik için on mislinden yedi yüz misline kadar karşılık olabilir, fakat oruç başkadır Çünkü oruç benim içindir ve onun ecrini ben vereceğim
*Kim iman ederek ve sevabını Allah'tan umarak ramazan orucunu tutarsa önceki günahları affedilir
*Canımı elinde tutan Allah'a yemin ederim ki; oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur: Allah der ki: Ağzı kokan şu kul şehvetini, yemesini, içmesini benim için terkediyor Madem ki sırf benim için oruç tutmuş, o orucun ecrini ben veririm
*Oruçlu için birisi iftar ettiği vakit, öteki Rabbi ile karşılaştığı vakit olmak üzere iki sevinç vardır
*Oruç bir kalkandır
*Oruç sabrın yarısıdır
*Oruçlu iken vefat etmiş kimseye Allah kıyamete kadar oruç tutmuş sevabı yazar
*Oruç tutun, sıhhat bulasınız
*Oruçlunun uykusu ibadettir
*Cennet'in bir kapısı var, adına "Reyyan" derler, oradan ancak oruçlular girebilir
*Yemekten ve içmekten kesilmek oruç değildir Oruç, çirkin söz söylemekten, kötü temastan, nefsin boyunduruğundan kurtulmak ve fena hareketlerden sakınmaktır
*Yalanla, gıybetle zedelenmeyen oruç, fenalıklara siperdir
*Oruçlu olan bir kimse, bir müminin aleyhinde dedikodu ve ona eziyet etmedikçe, iftar edinceye kadar ibadettedir
*En makbul oruç kardeşim Davud'un (as) orucudur: Bir gün yer ve bir gün tutardı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com