![]() |
Hz Muhammedin Ahlakı İle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Muhammedin Ahlakı İle İlgili HadislerPeygamber Efendimizin ahlak ile ilgili hadisleri Peygamberimizin güzel ahlakla ilgili hadisleri Ahlak ile ilgili peygamberimizin hadisleri (Ahlakınızı güzelleştiriniz) [İbni Lal] (Sizin imanca en güzeliniz ahlakça en güzel olanınızdır ![]() (Ya Rabbi senden sıhhat afiyet ve güzel ahlak dilerim ![]() (Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim ![]() (Güzel ahlak büyük günahları suyun kirleri temizlemesi gibi temizler ![]() ![]() ![]() (Allahü teâlâ indinde kötü ahlaktan büyük günah yoktur ![]() ![]() ![]() (Bir kimse tevbe ederse tevbesini Allahü teâlâ kabul eder ![]() ![]() ![]() [Taberani] (Güzel ahlak senden kesilen akrabanı ziyaret etmek sana vermeyene vermek sana zulmedeni affetmektir ![]() (Din güzel ahlaktır ![]() (Müminlerin iman yönünden en faziletlisi ahlakça en iyi olanıdır ![]() (Şüphesiz güzel ahlak güneşin buzu erittiği gibi günahları eritir ![]() (Bir müslüman güzel ahlakı sayesinde gündüzleri oruç tutan geceleri ibadet eden kimselerin derecesine kavuşur ![]() ![]() (Bir insan az ibadet etse de güzel ahlakı sayesinde en yüksek dereceye kavuşur ![]() (Yumuşak davran! Sertlikten sakın! Yumuşaklık insanı süsler çirkinliği giderir ![]() (Yumuşak davranmayan hayır yapmamış olur ![]() (En çok sevdiğim kimse huyu en güzel olandır ![]() (Yumuşak olan kimseye dünya ve ahiret iyilikleri verilmiştir ![]() (Cehenneme girmesi haram olan ve Cehennemin de onu yakması haram olan kimseyi bildiriyorum ![]() ![]() ![]() (Yumuşak olanlar ve kolaylık gösterenler hayvanın yularını tutan kimse gibidir ![]() ![]() ![]() (Müminlerin iman yönünden en faziletlisi ahlakça en iyi olanıdır ![]() (Cennete götüren sebeplerin başlıcası Allahü teâlâdan korkmak ve iyi huylu olmaktır ![]() ![]() (İmanı en kuvvetli kişi ahlakı en güzel ve hanımına en yumuşak olandır ![]() (İnsan güzel huyu ile Cennetin en üstün derecelerine kavuşur ![]() ![]() ![]() (İbadetlerin en kolayı az konuşmak ve iyi huylu olmaktır ![]() (Şu üç şey bulunan kimsenin imanı kâmildir: Herkesle iyi geçinen güzel ahlak kendini haramlardan alıkoyan vera cehlini örten hilm ![]() (Dünyada veya ahirette özür dilemek zorunda kalacağın söz ve hareketten uzak durmaya çalış!) [Hakim] (Söz veriyorum ki münakaşa etmeyen haklı olsa da dili ile kimseyi incitmeyen şaka ile veya yanındakileri güldürmek için yalan söylemeyen iyi huylu olan müslüman Cennete girecektir ![]() (Şu altı şeyi yapanın Cennete girmesine kefilim: Konuşunca doğru söyleyen verdiği sözü yerine getiren emanete riayet eden namusunu koruyan gözlerini haramdan sakınan ellerini kötülükten çeken ![]() ![]() (Allahü teâlâ buyuruyor ki: “Size gönderdiğim İslam dininden razıyım [bu dini kabul edip bu dinin emir ve yasaklarına riayet edenlerden razı olur onları severim ![]() ![]() (Sıcak su buzu erittiği gibi iyi huylu olmak günahları eritir yok eder ![]() ![]() (Hak teâlâ yumuşak huyluya yardım eder sert ve öfkeliye yardım etmez ![]() (Yumuşak olan kızmayan müslümanın Cehenneme girmesi haramdır ![]() (Yavaş yumuşak davranmak Allahü teâlânın kuluna verdiği büyük bir ihsandır ![]() ![]() ![]() ![]() (Kişi yumuşaklığı tatlı dili ile gündüzleri oruç tutanın ve geceleri namaz kılanın derecesine kavuşur ![]() ![]() (Kızınca öfkesini yenerek yumuşak davrananı Allahü teâlâ sever ![]() (Güler yüzle selam veren sadaka verenin sevabına kavuşur ![]() ![]() ![]() Bir kimse Resulullah efendimizden nasihat istedi (Kızma sinirlenme) buyurdu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|