![]() |
Miraç Kandili İle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Miraç Kandili İle İlgili Hadislermiraç kandili ile ilgili hadisler Hadis kitaplarında rivayet edildiği üzere: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahleyin Mescid-i Haram�a çıkıp Kureyş�e haber verdi ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Bekir; �Eğer o, bunu söylediyse şüphesiz doğrudur� dedi ![]() Onlar: �Onu bu konuda da mı tasdik ediyorsun?� dediler ![]() O da: �Ben onu bundan daha ötesinde tasdik ediyorum, sabah akşam gökten getirdiği haberleri yani peygamberliğini tasdik ediyorum� dedi ![]() ![]() Kureyşliler içinde Beytü�l-Makdis�i o zamanki haliyle bilenler vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() �Gerçi Beytül-Makdis�i tanımlamada isabet etti ![]() ![]() Sonra: �Haydi bakalım bizim kervandan haber ver, o bizce daha önemlidir, onlardan bir şeyle karşılaştın mı?� dediler ![]() Peygamber (s ![]() ![]() �Evet, falancanın kervanlarıyla karşılaştım, Revhâ�da idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() �Bu da diğer bir alâmettir� dediler ![]() ![]() Bu defa da kervan olduğu gibi Hz ![]() �İçlerinde falan ve falan önde, boz renkte bir deve üzerinde dikilmiş iki harar olduğu halde falan gün güneşin doğması ile beraber gelirler� ![]() Bunun üzerine: �Bu da diğer bir âyettir� dediler ve o gün hızla Seniyye�ye doğru çıktılar ![]() ![]() �Güneş doğdu!� diye haykırdı ![]() �İşte kervan geliyor, önünde boz bir deve ve içlerinde falan ve falan da var, tıpkı (Hz ![]() ![]() �Bu apaçık bir büyüdür ![]() ![]() Bazıları göğe yükselmenin de �Burak� üzerinde meydana geldiğini söylemişler ise de gerçek olan şudur: Mescid-i Aksâ�ya kadar İsrâ (gece yolculuğu) Burak ile olmuş ![]() ![]() Ebu Sa�îd-i Hudrî�den rivayet olunduğu üzere Resulullah buyurmuştur ki: �Beytü�l-Mak-dis�te olanları bitirdiğim zaman Mirac getirildi ki, ben ondan güzel bir şey görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() Nitekim bu konuda �Ve onu, her kovulmuş şeytandan koruduk� (Hicr, 15/17) buyurulmuştu ![]() Ve Ebu Sa�îd-i Hüdrî�nin diğer bir rivayetinde şu detaylı açıklama vardır: �Sonra Mirac getirildi -ki insanların ruhu onda göğe yükselir ![]() ![]() ![]() �O kimdir?� denildi ![]() �Cibril� dedi ![]() �Yanındaki kim?� denildi ![]() �Muhammed� dedi ![]() �Öyle mi? O Peygamber olarak gönderildi mi?� denildi ![]() O, �evet� dedi ![]() Hemen kapıyı açtılar ve beni selamladılar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|