![]() |
Hz Muhammedin Namazla İlgili Hadisleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Muhammedin Namazla İlgili HadisleriPeygamber Efendimizin Namaz İle İlgili Hadisleri Peygamberimin s ![]() ![]() ![]() "İki serinlik namazını, sabah ve ikindiyi kılan kimse cennete girer ![]() "Güneş doğmadan ve batmadan önce namaz kılan bir kimse cehenneme girmeyecektir ![]() "Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir ![]() ![]() "Gündüzün iki yanında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl ![]() ![]() - Bu sadece bana mı mahsus yâ Resûlallah, dedi? Resûl-i Ekrem: - "Ümmetimin tamamı içindir" buyurdular ![]() "Büyük günahlardan kaçınıldığı müddetçe, beş vakit namaz ile iki cuma, aralarında işlenen küçük günahlara keffârettir ![]() "Bir müslüman, farz namazın vakti geldiğinde güzelce abdest alır, huşû içinde ve rükûunu da tam yaparak namazını kılarsa, büyük günah işlemedikçe, bu namaz önceki günahlarına keffâret olur ![]() ![]() "Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır ![]() "Mü'minin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır ![]() "Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar ![]() "Bir kimse bu şekilde abdest alırsa geçmiş günahları bağışlanır ![]() ![]() "Müslüman -veya mü'min- bir kul abdest alır ve yüzünü yıkarsa, gözleri ile bakarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile yüzünden çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() "İşte onlar da abdestten dolayı yüzleri nurlu, el ve ayakları parlak olarak gelecekler ![]() "Temizlik imanın yarısıdır ![]() "Sizden biriniz güzelce abdest alır -onu tastamam yapar- sonra da: Eşhedü en lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh ![]() ![]() ![]() "İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi ![]() ![]() ![]() "Kıyamet günü boyunları en uzun olanlar müezzinlerdir" "Ben senin koyunu ve kır hayatını sevdiğini görüyorum ![]() ![]() ![]() "Namaz için ezan okunduğu zaman, şeytan ezanı duymamak için arkasını dönüp yellenerek kaçar ![]() ![]() ![]() ![]() "Kim ezanı işittiği zaman: Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver ![]() ![]() "Kim müezzini işittiği zaman: Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve resûlü olduğuna şahitlik ederim ![]() ![]() "Ezan ile kamet arasında yapılan dua reddedilmez ![]() - "Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?" - "Beş vakit namaz işte bunun gibidir ![]() "Beş vakit namazın benzeri, sizden birinizin kapısı önünden akıp giden ve her gün içinde beş defa yıkandığı bol sulu bir ırmak gibidir ![]() |
![]() |
![]() |
|