Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hanzalara

Hanzala(R.A)

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanzala(R.A)



Peygamber Efendimizin ilahi mesajıyla şereflenen Hanzala bin Ebu Amir (ra), Bedir savaşından sonra Abdullah bin Ubey'in kızı Cemile ile nikahlandı Gece Cemile ile gerdeğe giren Hanzala ertesi sabah ki günlerden cumartesiydi Uhud savaşına giden orduya katıldı, O yola çıkarken hanımı Cemile orada bulunan dört kişiyi çağırdı ve Hanzalayla evli bulunduğunu, onlara hatırlatıp şahit tuttu Neden böyle davrandığı sorulduğunda Cemile dedi ki;

"Rüyamda semanın açıldığını ve Hanzala içeri girdikten sonra kapandığını gördüm"

Efendimiz Uhud'da harp için asker saflarını düzeltirken Hanzala yetişti Savaşta can sipe-rane çarpıştı, büyük kahramanlıklar gösterdi,ve Şeddat bin esved tarafından şehid edildiHanzala şehit olunca Peygamberimiz (sav) şöyle buyurdu:

"Ben Hanzala'yı meleklerin gökle yer arasında, gümüş bir leğen içinde yağmur suyuyla yıkadıklarını gördüm'

Ebu Useyd diyor ki:

"Hanzala'nın naaşına baktım Başından yağmur suyu akıyordu Döndüm ve gördüklerimi Resulullah'a anlattım"

Hanzala'nın hanımına durum soruldu Cemile, Hanzala'nın cihada geç kalmamak için yıkanmayı unutarak yola koyulduğunu söyledi Bu yüzden onun adı "Gasi-ul Melaike" yani melekler tarafından yıkanan adam oldu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.