Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatımanın, hayatı

Hz. Fatımanın Hayatı

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Fatımanın Hayatı

Hz Fatımanın Hayatı
Hz Fatımanın Yaşamı

Hz Fatıma (as), Hz Resulullah (saa)’in Hz Hatice’den doğan kızıdır Resulullah (saa)’in davete başlamasının beşinci yılı, Cemadiy’ul- Ahir ayının 20 Cuma günü doğmuşlardır

Manen mütevatir sayılabilecek hadisler gereğince Resulullah (saa); “Kim Fatıma’yı razı ederse beni razı etmiş, beni zarı eden de Allah’ı razı etmiştir Kim Fatıma’yı gazaplandırırsa, beni gazaplandırmış, beni gazaplandıran da Allah’ı gazaplandırmıştır” diye buyurmuştur

Bu hadis-i şerif bile Hz Fatıma (as)’ın günahlardan masum olduğunu göstermekte ve Hz Fatıma’nın rıza ve gazabının hüccet olduğunu ispatlamaktadır Hz Peygamber (saa) Hz Fatıma’ya olan sevgisi vasfedilmeyecek derecedeydi Resulullah (saa); “Fatıma benim bir parçamdır” diye buyurduğu, yola çıktığında Hz Fatıma’nın evine uğradığı ve döndüğünde de ilk uğradığı yerin O’nun evi olduğu nakledilmiştir

“Gerçekten Allah, siz Ehl-i Beyt’i her türlü ricsten (günah ve kötülüklerden) temizlemeği irade etmiştir” ayet-i kerimesi nazil olduğunda, Hz Resulullah’ın Ümm-ü Seleme’nin evinde Hz Ali’yi, Hz Fatıma’yı, Hz Hasan’ı ve Hz Hüseyn’i kendi abası altına toplayarak; “Allah’ım, şahit ol ki bunlar benim Ehl-i Beyt’imdir” buyurduğu ve bunun üzerine Ümm-ü Seleme’nin de; “Ben de Ehl-i Beyt’ten miyim?” diye sorduğunu ve Hz Resulullah (saa)’in; “Senin de makamın yücedir, ama Ehl-i Beyt’ten değilsin” buyurduğu müşterek hadislerce nakledilmiştir

Hz Fatıma (as), Hz Ali’nin eşidir Resulullah (saa); “Ali olmasaydı Fatıma’ya eş bulunmazdı” diye buyurmuştur Hz Ali’nin savaş meydanlarındaki cihadına en büyük yardımcı Hz Fatıma idi Hz Fatıma (as) eşinin evde bulunduğu ve bulunmadığı dönemlerde evi en güzel şekilde idare eder ve eşinin rızasını kazanırdı Hz Fatıma (as), Hz Hasan ve Hz Hüseyn gibi İmamların annesidir Cennetin gençlerinin efendileri olan Hz Hasan ve Hz Hüseyn’nin bütün güzel hasletleri, annelerinin sahip olduğu ahlaki erdemleri yansıtan bir ayna olarak görülmelidir

Hz Fatıma (as)’ın züht ve ibadetine gelince, bir çok geceleri ibadetle geçirdiği nakledilir Her namazdan sonra okunması sünnet olan Fatımat’üz-Zehra’ya Resulullah tarafından bir hediye olarak öğretilen Fatımat’üz-Zehra Tesbihatı (34 defa Allah-u Ekber,33 defa Elhamdulillah, 33 defa Sübhanallah ) O Hazretin ibadetteki yüce makamına bir işarettir

Hz Fatıma’nın mübarek ömrü 18 sene gibi çok kısa bir süre olmasına rağmen ilimdeki makamı o dereceye varmıştır ki Kur’an’nın tefsiriyle ilgili buyurukları Hz Ali (as) tarafından kaleme alınmış, bu yolla meydana gelen kitap Ehl-i Beyt İmamlarının ilmi kaynaklarından biri olmuştur Böylece o Hazret sonradan gelen İmamlar için bir muallime sayılmalıdır

HzFatıma (as) Resulullah (saa)’ten sonra çok kısa bir süre yaşamıştır Bu süre bazı nakillere göre, altı ay bazısına göre de 95 veya 100 gündür

Hz Fatıma (as) Medine’de vefat etti ve vasiyeti üzerine geceleyin gizlice defnedildi; bu yüzden o Hazretin kabrinin yeri şimdiye kadar gizli kalmıştır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com