![]() |
Ramazan Ayında Yapılacak İbadetler Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Ayında Yapılacak İbadetler NelerdirOtuz Ramazan Gecesi Namazı Bu Ramazan ayının her gecesinde kılınan namazdır ![]() ![]() ![]() - Bir kimse Ramazan ayında her gece namaz kılsa, bu iki rekat namazın her rekatında bir fatiha ve üç ihlas okursa, Hak Teala onun her rekatına karşılık yüzbin melek gönderir ![]() ![]() ![]() Her Ramazan Gecesi Kılınan Namazların Faziletleri BİRİNCİ GECE İbn-i Abbas (r ![]() ![]() -Ramazan ayının ilk gecesinde bir kimse iki rekat namaz kılsa, her rekatında Kadir suresini okursa Hak Teala o kimseye üç iyilik verir ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() İKİNCİ GECE İbn-i Ömer (r ![]() Bu gece bir kimse bir Fatiha ve dört kere Felak, Nas okumak suretiyle iki rekat namaz kılsa o yıl içinde ettiği muameleden ziyan görmez, imansız kalmak tehlikesinden emin olur, ahirette iki iyilik bulur: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ÜÇÜNCÜ GECE Rivayetçiler Ömer ve Said (r ![]() ![]() ![]() DÖRDÜNCÜ GECE Ebu'd Derda (r ![]() ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() BEŞİNCİ GECE Rivayetçisi İbn-i Abbas'tır ![]() ![]() ![]() ALTINCI GECE İbn-i Mesut rivayet eder: "Bir kimse 1 Fatiha ve ayetel kürsi ile bir de "şehidellahu ennehu" ayet-i kerimesini hesapsız okuyarak iki rekat namaz kılsa, Hak Teala Hz ![]() - Ey kulum, bu namaz ile bütün günahlarını bağışladım ![]() ![]() ![]() YEDİNCİ GECE Ebu Hureyre (r ![]() "Görün bu kulumu ki tatlı uykusunu terk edip benim rızamı ister ![]() ![]() SEKİZİNCİ GECE Hz ![]() ![]() ![]() ![]() DOKUZUNCU GECE İbn-i Mesud (r ![]() ![]() ONUNCU GECE Ebu Hureyre (r ![]() "Bu gece bir kimse dört rekat namaz kılsa 1 ![]() ![]() ![]() ![]() - "Ben bu kulumu benim şiddetimden ve kabir azabından emin kıldım ![]() ONUNCU GECE Bu gece bir kimse dört rekat namaz kılsa 1 ![]() ![]() ![]() '' - Ben bu kulumu kabir azbından ve benim şiddettimden emin kıldım'' ONBİRİNCİ GECE : Ebu Hüreyre(r ![]() ''Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa,her rekatta 1 Fatiha,10 Ayetelkürsü ,10 İnna a'teyna, 10 İhlas okursa , kıyamet gününde kendisine bütün peygamberlerin sevabı kadar sevap verilir ![]() ONİKİNCİ GECE : Şuraka rivayet eder : ''Bu gece 10 rekat namaz kılan bir kimse muhakkak günah derdine karşı dermanı tam olarak bulmuştur'' ONÜÇÜNCÜ GECE : Hz ![]() Bu gece bir kimse 1 Fatiha ve 30 Nas, Felak okuyarak 6 rekat namaz kılarsa, Hak Teala onun denizlerin köpüğü kadar günahları çok olsa dahi bağışlar ![]() ONDÖRDÜNCÜ GECE : Hz ![]() ''Bir kimse gece 1 fatiha ve 50 İhlas ile 4 rekat namaz kılsa rızkı ve bereketi fazla olur ![]() ![]() ONBEŞİNCİ GECE : İbn-i Mesut rivayet eder : '' Bir kimse bu gece 1 Fatiha 10 İhlas ile 6 rekat namaz kılsa , Hak Teala o kulunu Cehennemden azad ettiği gibi ona Tevratı,İncili ve İbrahim (a ![]() ![]() ![]() ![]() ONALTINCI GECE : Rasulüllah (s ![]() ![]() ![]() '' Bu gece seher vaktinde bir kimse 1 Fatiha ve '' Kulillahümme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ONYEDİNCİ GECE : İbn-i Abbas rivayet eder : '' Bu gece bir kimse ilk rekatında 1 Fatiha ve ''inna a'teyna 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ONSEKİZİNCİ GECE : Hz ![]() ![]() ''Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa,her rekatında 1 Fatiha ,3 İhlas ,3 Felak,3 Nas okursa o kimse anasından doğmuş gibi günahlarından çıkar ![]() ![]() ![]() ONDOKUZUNCU GECE : Abdullah İbn-i Evta rivayet eder : Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha 7 İzazülzileti okursa o kimse kıyamet korkularından emin olur ve bütün günahlarından arınır ![]() ![]() YİRMİNCİ GECE : Yine Abdullah İbn-i Evta rivayet eder : '' Bir kimse bu gece 6 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha ile Vedduha okursa, o kimsenin kabri nurlu olur ve hesabı kolay olur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Ayında Yapılacak İbadetler Nelerdir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Ayında Yapılacak İbadetler NelerdirYİRMİ BİRİNCİ GECE : Peygamberimiz s ![]() ![]() ''Bir kimse bu gece 2 rekat namaz kılsa, her rekatında 1 Fatiha,5 Felak, Nas okursa, o kişiye gelecek yıla kadar nazar değmez ve rızkı bereketli olur ![]() ![]() YİRMİ İKİNCİ GECE : Peygamberimiz s ![]() ![]() Bu gece yarısı 2 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha ile5 Vedduha okursa ; o kimsenin yüzü kıyamette güneşten daha nurlu olur ![]() ![]() YİRMİ ÜÇÜNCÜ GECE: Peygamberimiz s ![]() ![]() ''Bir kimse bu gece yarısında 4 rekat namaz kılsa, her rekatında 1 Fatiha ve Elem neşrah okursa o kimse 40 Peygamber sevabı bulur ![]() YİRMİ DÖRDÜNCÜ GECE: Peygamberimiz s ![]() ![]() ''Bir kimse 1 Ftaiha ve 1 Elkari'a ile 2 rekat namaz kılsa ona şöyle nida olnur ![]() ![]() YİRMİ BEŞİNCİ GECE : Peygamberimiz s ![]() ![]() 22Bu gece bir kimse 2 rekat namaz kılsa , her rekatında 1 Fatiha, 1 Elemtere 1'de Li ilafi (kureyş) okursa , o kimse kıyamet günü şefaat etse der olunmaz ![]() ![]() YİRMİ ALTINCI GECE : Peygamberimiz s ![]() ![]() ''Bu gece bir kimse 2 rekat namaz kılsa,her rekatınde 1 Fatiha,1 Ayate'l-Kürsi ve 3 İhlas okursa , kıyamet günü o kimseye öyle bir tac giydirirler ki ,bütün mahlukatların sayısınca dil olsa onu tasvir edemezler ![]() YİRMİ YEDİNCİ GECE : Peygamberimiz s ![]() ![]() ''Bu gece bir kimse 1 Fatiha ve 7 İnna enzelna ile 2 rekat namaz kılsa, o kişinin sevabı kedre yetenlerin sevabından eksik olmaz ![]() YİRMİ SEKİZİNCİ GECE : Peygamberimiz s ![]() ![]() ''Bu gece bir kimse 1 Fatiha ve 3 İhlas ile 2 rekat namaz kılsa anasından doğduğu gibi günahlardan çıkar ![]() ![]() YİRMİ DOKUZUNCU GECE : ''Bir kimse 1 Fatiha ve 7 İhlas ve 1 felak ile 2 rekat namaz kılsa,Hak Teala o kimseye nida eder : -Ey kulum !Sana müjdelerim ki namazını ve orucunu kabul ettim,günahlarını bağışlayıp cenneti vacip kıldım ![]() OTUZUNCU GECE : Nebilerin Sultanı ,Esfiyaların burhanı Efendimiz s ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|