Osmaniye Yöresel Yemekler Süllüm |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmaniye Yöresel Yemekler SüllümSÜLLÜM Malzemesi: 1 kg ıspanak 1 kaşık tuz 1 kg yoğurt 1 baş sarımsak Yapılışı: Ispanak iyice kaynatılarak süzekte süzülür Daha sonra sarımsaklı yoğurt karıştırılır Sonra yoğurt ile soğumuş ıspanak karıştırılarak tuz ilave edilir Yenmeye hazırdır EKŞİLİ Malzemesi: Nohut, Dövme Kuru ve yeşil fasulye Patlıcan, kabak Lahana, salça Sarımsak, yoğurt Yapılışı: Nohut, dövme, kuru ve yeşil fasulye bir tencerede haşlanır Üzerine su konularak kaynatılırYağ ve salçayı bir tavada kavurup kaynayan tencereye boşaltırız Ezilmiş sarımsaklarda atılır Dinlenmeye bırakıldıktan sonra servise hazırdır |
|