Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
delikkaya, gülnar, köyü, mersin

Delikkaya Köyü Gülnar Mersin

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Delikkaya Köyü Gülnar Mersin

Gülnar Delikkaya Köyü - Delikkaya Köyü Hakkında - Delikkaya Köyü Tanıtımı - Delikkaya Köyü Resimleri

Muhtar Adı MUSTAFA TURGUT

Cep Telefonu 537 2158132

İş Telefonu 324 7512693

Faks Numarası Belirtilmemiş

Web Adresi Belirtilmemiş

E-Posta Adresi Belirtilmemiş

Köy Nüfusu 316

İle Uzaklığı 175 km

İlçeye Uzaklığı 25 km

Sağlık Ocağı İlköğretim Okulu PTT Şubesi Su Şebekesi

Var / Faal De Yok Yok Var

Sağlık Evi Taşımalı Eğitim PTT Acentesi Kanalizasyon

Yok Var Yok Yok

Gülnar'a 16 km olan köy denizden yüksekliği 750 mt dir Köyün kuruluşu çok eskilere dayanır İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlıyan eski bir ulaşım yolunun üzerine kurulan köyün üst kısmındaki bir kayadaki delik geçitten alır Eskiden sadece yüksüz devenin gecebileceği bir delikmiş daha sonraları Kamyon gececek şekilde genişletilmiş ama yeni yol yapılınca şimdi kullanılmaz olmuştur Köyün suyu bir kayadan çıkan sudan sağlanmaktadır Köyün güneyinde Doğrul veya Dumrul diyede anılan bir türbe bulunmaktadır

Kaynak : Vikipedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com