![]() |
Batısandal Köyü Erdemli Mersin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Batısandal Köyü Erdemli MersinErdemli Batısandal Köyü - Batısandal Köyü Hakkında - Batısandal Köyü Tanıtımı - Batısandal Köyü Resimleri Rakım : 320-600 metre arasında değişmektedir ![]() Uzaklık : Erdemli'ye 15-22 km ![]() ![]() Ulaşım : Köyün araçları yoktur ancak, köyden yukarıdaki köylere giden araçlarla kolayca ulaşmak mümkündür ![]() Eğitim : İlköğretim okulu iki derslik vardır ama yetersiz olacağından Limonlu ilköğretim okuluna taşınmaktadır ![]() Sağlık : Köyde bir adet sağlık evi vardır ![]() ![]() Nüfus : 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 562'dir ![]() Hane sayısı : Köyde 150 hane vardır ![]() Cami : Köyde iki tane cami vardır ![]() Dernekler:Batısandal köyü hayır işleri yaptırma ve yaşatma değneği Mahalleler : Üç kuyu, Gerdoğu, Dişlenli, Yenimahalle, Şamlıgöl, Öküzlü, Yüksek, Ağlıca ve YANIKHAN mahallelerinden meydana gelmiş bir köydür ![]() Yetiştirdiği ürünler : Domates, salatalık, fasulye ve değişik sebzeler; elma, kayısı, şeftali, kiraz, kivi, portakal, limon, nar, karpuz, yenidünya ve zeytin yetiştirilen ürünlerdendir ![]() ![]() Geçim kaynağı : Hayvancılık ve tarım en önemli geçim kaynaklarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köy odası : Köyde bir adet köy odası vardır ![]() Tarihi eserler : Köy ve çevresinde Roma ve Bizans dönemlerinden kalma harabeleri görmek mümkündür ![]() ![]() ![]() İçme suyu : Köyde içme suyu yeterli miktarda vardır ![]() Sulama suyu : Köyde sulama suyu Lemas çayından getirilmekte ancak yetersiz kalmaktadır ![]() İklim : Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir ![]() Köy hakkında genel bilgi : Erdemli'nin eski köylerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|