![]() |
Tarsus'un Yemek Kültürü - Mersin Tarsus Mutfak Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarsus'un Yemek Kültürü - Mersin Tarsus Mutfak KültürüTarsus mutfağı - Mersin mutfağı - Mersin mutfak kültürü - Tarsus yemekleri Doğu Akdeniz’in ve Torosların kaynaştığı Çukurova’nın bu bereketli topraklarından sebze ve meyve fışkırır adeta ![]() ![]() Tarsus, tarih boyunca birçok uygarlığın bir araya gelip kaynaştığı, Anadolu’nun en önemli bölgelerinden biri olageldi ![]() Mersin genelinde halen yaşayan bu kültürel çeşitlilik mutfağa da yansır ![]() ![]() Süzme yoğurt, ayran ve şalgam suyu yöre sofrasının değişmeyen asli unsurlarındandır ![]() ![]() ![]() Mersin – Tarsus mutfağında nohut kullanımı humusla sınırlı kalmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Arapça havuç anlamına gelen ‘cezer’ kelimesinden türeyerek oluşan cezerye, Mersin ve Tarsus’un en özgün tatlısıdır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|