Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekinözü, kahramanmaraş, köyü, türkmenler

Türkmenler Köyü Ekinözü Kahramanmaraş

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkmenler Köyü Ekinözü Kahramanmaraş

Türkmenler Köyü Ekinözü Bilgileri - Türkmenler Köyü Hakkında - Türkmenler Köyü Tanıtımı -Türkmenler Köyü Resimleri

İlçe: EKİNÖZÜ - İl: KAHRAMANMARAŞ

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Kahramanmaraş
Bilgiler
Nüfus 973 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 46360
Alan Kodu 0344
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Kahramanmaraş
İlçe Ekinözü
Web Sitesi

Türkmenler, Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir köydür

Tarihçe

Köyün tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber ilk olarak 1800 yıllarında Türkmen Ali lakabıyla anılan kişi hayvanlarını otlatmak için Sarız'dan Cela kasabasına bağlı Kürtül köyüne gelmiş Eski adıyla Kürtül köyü ne bağlı bir oba iken daha sonra yani 1960 lardea kürtülden ayrılarak Türkmenler köyü adını almıştır

Coğrafya

Kahramanmaraş iline 190 km, Ekinözü ilçesine 26 km uzaklıktadır Köyün etrafı dağlarla çevrilidir

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır ayrıca taşımalı eğitim de yapılmaktadır Ayrıca köyde içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Köyde sağlık kuruluşu bulunmamaktadır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com