Türkmenler Köyü Ekinözü Kahramanmaraş |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkmenler Köyü Ekinözü KahramanmaraşTürkmenler Köyü Ekinözü Bilgileri - Türkmenler Köyü Hakkında - Türkmenler Köyü Tanıtımı -Türkmenler Köyü Resimleri İlçe: EKİNÖZÜ - İl: KAHRAMANMARAŞ Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Kahramanmaraş Bilgiler Nüfus 973 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 46360 Alan Kodu 0344 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Kahramanmaraş İlçe Ekinözü Web Sitesi Türkmenler, Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köyün tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber ilk olarak 1800 yıllarında Türkmen Ali lakabıyla anılan kişi hayvanlarını otlatmak için Sarız'dan Cela kasabasına bağlı Kürtül köyüne gelmiş Eski adıyla Kürtül köyü ne bağlı bir oba iken daha sonra yani 1960 lardea kürtülden ayrılarak Türkmenler köyü adını almıştır Coğrafya Kahramanmaraş iline 190 km, Ekinözü ilçesine 26 km uzaklıktadır Köyün etrafı dağlarla çevrilidir İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ayrıca taşımalı eğitim de yapılmaktadır Ayrıca köyde içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Köyde sağlık kuruluşu bulunmamaktadır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|