![]() |
Kızılöz Köyü Göksun Kahramanmaraş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılöz Köyü Göksun KahramanmaraşKızılöz Köyü Göksun - Kızılöz Köyü resimleri - Kızılöz Köyü hakkında - Kızılöz Köyü tanıtımı Kahramanmaraş İlçe: GÖKSUN - İl: KAHRAMANMARAŞ Köy Muhtarı: CUMA KAYA Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (344) 774 83 40 Kızılöz, Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi toprağının kızıllığından gelirçKöyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür köy gelenekleri saya bayramı bu bayramda zehmeri diye bilinen ayın 3 yada 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Kahramanmaraş iline 130 km, Göksun ilçesine 30 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, köy kahramanmaraş iline bağlı olmasına rağmen köyde iç anadolu iklimi görülür yazları kurak kışları soğuk geçer,kış aylarında kar kalınlığı en az bir metredir,köy enaz üçay karaltında kalır >>Köyde yetiştirilen Ürünler<< --Meyveler-- Elma,armut,kiraz,kayısı,erik,a yva,ceviz,çilek gibi bir çok ürün yetişmektedir ![]() --Sebzeler-- Domates,salatalık,sogan,sarıms ak,biber,acur,havuç gibi bir çok ürün yetişmektedir ![]() (((KÖYÜN MANEVİ YAPISI))) Köy geleneklerine bağlı bir köydür ![]() ![]() Köyde büyük küçük kavramlarının belirgin bir şekilde öne çıktığı görülür ![]() Köy halkında büyüğe saygı küçüğe şefkat en önemli erdem sayılır ![]() Köylü geçmişten günümüze eğitime saygıdan dolayı köy öğretmen ve imamına itimat etmiştir ![]() Köylü çocukların eğitim ve öğrenimine çoğu zaman destekçi olmuştur ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 376 1997 390 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 Cuma Kaya 1999 Süleyman Bozoğlan 1994 Süleyman Bozoğlan 1989 Süleyman Bozoğlan 1984 Hacı Ömer Kaya Altyapı bilgileri Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi Kaynak : yerel net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|