Hatay Künefe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay KünefeKünefe tel kadayıf150 gr tereyağ125 gr dil peyniri(tuzsuz)Şurubu için: 2 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kadayıf tel tel ayrılır Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür Bastırmadan yağla ovalanır![]() 24 cm çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur Düz bir tabakla iyice bastırılır![]() Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir ![]() Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir Tabakla tekrar bastırılır![]() Orta ateşte önce altı kızartılır Sonra çevirip üstü kızartılır![]() Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır![]() Sıcak kadayıfın üzerine dökülür (Şurup da kadayıf da sıcak olmalı)Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır (Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur ) |
|
|
|