|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bilgi, hakkında, hatay, iskendurun, köyü, nergizlik |
Nergizlik Köyü Hakkında Bilgi İskendurun Hatay |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nergizlik Köyü Hakkında Bilgi İskendurun HatayNergizlik Köyü İskendurun Bilgileri - Nergizlik Köyü Hakkında - Nergizlik Köyü Tanıtımı - Nergizlik Köyü Resimleri İlçe: İSKENDERUN - İl: HATAY Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/690 1997/640 İle Uzaklığı: 74 km İlçeye Uzaklığı: 14 km Rakım: 435 m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Var / Faal Değil İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Bilgiler Nüfus 640 (2000) Koordinatlar 36°34′N″, 36°9′E″ Posta Kodu 312xx Alan Kodu (+90) 326 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Hatay İlçe İskenderun Web Sitesi Nergizlik Köyü Nergizlik, Hatay ilinin İskenderun ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının dağların eteklerinde yetişen nergis çiçeğinden gelmektedir Fransızların ve İngizlizlerin işgalindeki İskenderunun bir köyü olan Nergizlik'te tarihten bir çok iz görebiliriz Köyde Fransızlardan kalan köşkler şimdi yerini viraneye bırakmış durumdadır İskenderunun en güzel köylerinden birisidir![]() Coğrafya Hatay iline uzaklığı 74 km, İskenderun'a uzaklığı 14 km'dir ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus 2008 TÜİK verilerine göre; Toplam Erkek Kadın Nergizlik: 689 356 333 Yıllara göre köy nüfus verileri 2000 690 1997 640 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Aynı zamanda İskenderuna gitmek için otobüs hattı kurulmuştur Bir adet damacana suyu fabrikası bulunmaktadır Eskiden kullanımda olan oteller bulunmaktadır Hastahane yapılmış olup hiç hizmete açılmamıştır![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Su ve kanalizasyon şebekesi yoktur ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|