![]() |
Güzelsu Köyü Akseki Antalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzelsu Köyü Akseki AntalyaGüzelsu Köyü Akseki Bilgileri - Güzelsu Köyü Hakkında - Güzelsu Köyü Tanıtımı - Güzelsu Köyü Resimleri İlçe: AKSEKİ - İl: ANTALYA Köy Muhtarı: MEHMET TUFAN Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Antalya Bilgiler Nüfus 231 (2000) Rakım 1250 metre Koordinatlar 36°53′47″K, 31°51′20″D Posta Kodu 07770 Alan Kodu 0242 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Antalya İlçe Akseki Web Sitesi Güzelsu, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi İlkçağlardan buyana bölge tarihine baktığımız zaman buralarda yerleşimin olduğunu anlarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nahiye Olması: 1913 yılında Antalya sancağı Konya vilayetinden ayrılıp bağımsız sancak olunca o zamanki adı ile Sülles'de bu idari yapılanmada aynı yıl nahiye olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Antalya iline 150 km, Akseki ilçesine 30 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 231 1997 0 Ekonomi Kış nüfusu oldukça az yaz nüfusu ise bir tatil sitesi kadar artan köyde kendine yeten içe kapalı bir üretim ve yazları artan tüketim ekonomisi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Mehmet TUFAN 2004 - Metin Erkan 1999 - Fettah Öztekin Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|