![]() |
Adana Şalgam Suyu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana Şalgam SuyuADANA ŞALGAM SUYU ![]() ![]() ![]() Şalgama acı olarak genellikle acı süs biberi turşusunun suyu kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şalgam suyu Adana'da sadece şalgam diye ifade edilir ![]() ![]() Yapımı; ![]() ![]() ![]() Birinci aşama; ekşi maya, tuz ve su ile karıştırılarak bulgurun hamur haline getirilmesidir ![]() İkinci aşama; bulgurun su ile ekstaraksiyonu sonucu elde edilen sıvının dilimlenmiş şalgam ve kırmızı havuç ile fermantasyonudur ![]() Şalgamın Faydaları İnsan sağlığı için pek çok faydaları vardır ![]() İştahı açar, Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır ![]() B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır ![]() Mide ve karaciğere faydalıdır, Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir ![]() Afrodizyak özelliği vardır ![]() 100 gramında 20 kalori olan şalgam, A–B–C vitamini içerir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|