![]() |
Kahramanmaraş'taki Deyimler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahramanmaraş'taki DeyimlerKahramanmaraş'taki DeyimLer Evinde yok bulgur aşı, kendi gezer bölükbaşı ![]() 0 ne bilir bayramı, lak lak içer ayranı ![]() Önceden gerekti tımar, öldü eşek kaldı semer ![]() Sözünü gene Maraş dondurması gibi uzattın ![]() İte biner göçten geri kalmaz ![]() Deveyi kucağına almış, karıncaya biner ![]() Ahır Dağı'na karyağdı, bizim eve deli yağdı ![]() Avrat yerine kalayı kucakladım ![]() Gündüz eser derinkuyu, gece yatar yüzükoyu ![]() Cof cof eder şu keyiş, saz çalar bizim ibiş ![]() Öküzü sabanı sattın, şor'a bir yalan kattın ![]() Kalbin bozuk olduğundan kurran noksan çıktı ![]() Göç oldu kemer kaldı, at öldü semer kaldı ![]() Gelin ata binmiş gör kısmeti nereye ![]() Eli işte gözü öynaşta ![]() Ocaklardan kiş kiş ola ![]() Hayma sarartmaz, haraldan geniş olur ![]() Evlat babadan beller sofra yazmayı, kız anadan beller oba gezmeyi ![]() Hanımın hısımı gelince oklavalar tıkır tıkır, beyin hısımı gelince dişler şıkır şıkır ![]() Erkek söyler kadın dinler ev düzgünlüğünü, kadın söyler erkek dinler ev bozgunluğunu ![]() Gelen hediyenin azı olmaz, evde kalan kızın nazı olmaz ![]() Oğluna iyi deme koynuna el kızı girmeyince, karına iyi deme yoksulluk görmeyince ![]() Al zengin kızını döndersin babası evine, al fakir kızını göndersin babası evine ![]() Karı koca sarıla sarıla, hısım akrabalık varıla varıla ![]() Adam şaşırınca avradına dezze (teyze) der ![]() Adam zengin olamaz ![]() ![]() Ağ itin pamukçuya zararı var ![]() Arka gerek arka, düşman göre korka ![]() Ağlayanın malı gülene hayır etmez ![]() Aptal ata binince ağa oldum sanır, şalgam çorbaya girince yağ oldum sanır ![]() Eşşek çamura çökünce sahibinden yiğidi olmaz ![]() Ahmak çabalar, iş olacağına varır ![]() |
![]() |
![]() |
|