Akdeniz Şiirleri - Akdeniz İle İlgili Şiirler |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Şiirleri - Akdeniz İle İlgili ŞiirlerAKDENİZİN KRAL MARŞI Kuzeyde toros dağları Güneyde mavi sularıyla akdeniz Doğudan batıya uzanmış! Tarih kokan bir şehir Burası AdanaÇukurova Memleketim benim Bu topraklarda doğdumbüyüdüm Bu şehirde sevdimsevildim Kızgın yaz güneşi, Temmuz,ağustos aylarında Ateş gibi yakar ovayı Kimisi tarlalara koşar Kimisi sıcaktan sahillereyaylalara kaçar Sessiz bir kente dönüşür Adeta Şehir Burası adana,çukurovam Memleketim benim Batı yanı yitik diye Acı çekse de Taşköprü Çukurova'nın altında bir tarih yatar Bir yandan tüm zamanlara inat! Tumluda,yılankalede,toprakkale de Tarih ayağa kalkar Ovaya hayat veren İkiz kardeş gibi, Bir yandan seyhan Öbür yandan ceyhan akar Portakal limon bahçeleri Bahar da mis gibi kokar Burası adanaçukurovam Memleketim benim |
08-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Şiirleri - Akdeniz İle İlgili ŞiirlerAkdenizin Hakiki Şarkısı Yaslı gittim şen geldim Aç koynunu ben geldim Bana bir yudum su ver Çok uzak yoldan geldim Yürü ey şenlı gazi Kılıcı kanlı gazi Meriç seni bekliyor Büyük ünvanlı gazi Korkma açıl ey şen yurdum Dağları ordu kurdum Açık denizlerine Süngümle kilit vurdum Rüzgarlardan atım var Şimşekten kanadım var Göğsümde al yazılı Gazilik beratım var Rüzgar bana at oldu Şimşekler kanat oldu Eğilin gökler dedim Bulutlar kat kat oldu Irmaklar gibi taştım Yalçın kayalar aştım Hakka şükürler olsun Geldim sana ulaştım Varsın yansın ocağım Kurtuldu al sancağım Bayrağımın altında Ben hür yaşayacağım Deniz, deniz akdeniz Suları berak deniz Karşımda yar ağlıyor Gideyim bırak deniz Açtım kal a yolu Göründü Gelibolu Bırak beni gideyim Orası yasla dolu |
08-11-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Şiirleri - Akdeniz İle İlgili ŞiirlerKoza Güneş doğarken ilerler, Martta ekilen kozalar, Beş parmakta,çapaya gelir Nisanda ikilenirler Bir zaman sonra, Gübresi dökülür, Suyuna başlanır, Beşinci seferinde; Suyuda boşlanır Ağustos eylüle devrilmiş, Çoktan yüklenmiştir Kara toprağa, İlk yağmurlar düşmeden, Kulakları tozlu çıkıvermiş, Tomurcukları açıvermiştir Yeryüzünden gökyüzüne, Beyaz beyaz gülümser, Açılır serpilirler Çukurova gelinliğini giyer, O sıralar, Kardan beyaz, Tarlada takımda kozalar Görücüye çıkıvermiştir, Irgatlar tarlaya girmiş, Harallara toplayıvermiştir Doğduğu köyden, Kah römorklarda, Kah kamyonlarda, Yol alır giderler Bir zaman köylerin, Karanlık ambarlarında, Bir zaman şehirlerin, Tüccar depolarında; Konuk olurlar Gün gelir çırçırlarda, Kendilerini bulurlar, O dişlilerin arasında Canlarından canlar çıkar, Çiğitleri soyulur, Çilekeştir kozalar Gün olur, Uzandığın yataklarda, Kirleniverir Gün gelir, Isındığın yorganlarda, Terletiverir Nasırlı ellerden çıkan, Beyazdan gelen, Dahada beyaz kozalar Yaşar Cerit |
08-11-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Şiirleri - Akdeniz İle İlgili ŞiirlerAkdeniz Şiirleri 1 Sen Deniz Gök, Bir an dursanız uykuda Büyür bir yosun geceye karşı Tedirgin olur ölüler Bir an yaşlansanız karanlığa, Sen Deniz Gök Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 2 Dalarım engine Ki yaşadığım Anıladığımdır Roma'yla Kartaca'nın arasında Yüzer, sevgi sevgi İstanbul Böler bir kuş düşüncemi ikiye Maviden Yarıda kalır içki Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 3 Dersin ki Ellerimize değecek Yıldızlar Büyüyecek büyüyecek de Dersin ki Bir aydınlığı var Sevgililer için, Karanlık sessiz de Dersin ki Uyuyamıyorum Yalnızız Gece, mavi de Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 4 Sessizdi yeryüzü Yeryüzünde biricik Akdeniz vardı Akdenizde Yalnız ikimiz Beni seviyor musun dedim, Yumdu gözlerini uzaklığa, Tam sorulacak an, diye gülümsedi, Tam sorulacak yer Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 5 Bir kocaman yeşil bir kocaman boz Yellerde Çarpar birbirine çarpar enginlere dek Dalgaların ucunda yıldızların ucu Her köpük bir fırtına Her köpük bir evren Şu deniz şu gök gizlenebilir Seni sevdiğim Gizlenemez Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 6 Havaya da yalıma da ağaca da benzer ama En çok suya benzer Sevgimiz Morluğun acısı var sonu yok Karışır yaşamımıza Kendiliğinden Herkes ölünce toprak olurmuş Hayır hayır Bizim su olacağımız besbelli Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 7 Akdeniz enginlerde kararmaktadır Ama Ben Öyle maviyim ki Akdeniz bir gitmişlikle eski, uzak, Ama Ben Sahibi gibiyim yıldızların Akdeniz seni bir daha yaratamaz Ama Ben Seni bir daha sevebilirim Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 8 Deli gibi bir gürültü, ansızın, Yırtılırcasına yarılır sessizlik, Düşünür Akdeniz İşte uçaklar geçer havalarından Kalır mavilik üstünde apak izleri, Akdeniz anlar ve sever Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 9 Denizdir, Her akşam üstü Bütün düşüncelerde Gelip gider 7nin le Acısı Uzunluğu Aksi Ve gece yarısıdır bu masmavi şey, Senin Uzaklarda Unuttuğun sessizlik Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca Akdeniz Şiirleri 10 Duymuştun Bu türküyü Çok eskiden de Bu türküyle anılarsın yelden Yeşilden Kadırgaların dibindeki sessiz yosunları Bu Akdeniz dalgalarında bu türküde sen Varsın ışıl ışıl Ve yoksun biraz Şair : Fazıl Hüsnü Dağlarca |
|