Akdeniz Bölgesinin Türküleri |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Bölgesinin TürküleriAkdeniz Bölgesi halk Türküleri Akdeniz Bölgesinin Türküleri nelerdir akdeniz bölgesine ait türküler Akdeniz Bölgesinin Türküleri akdeniz bölgesinin türkülerine örnekler Gide Gide Bir Söğüde Dayandım (Akdeniz Bölgesi Türküleri) Gide Gide Bir Söğüde Dayandım Dayandım, O Söğüdün Allarına Boyandım Gelin Boyandım Ben O Yare Dağlar Kadar Güvendim Güvendim, Güvendiğim Dağlar Elime Geldi Elime Geldi Ölem Ben Ölem Ben, Kurban Olam Ağzındaki Dile Ben Gelin Dile Ben Yüce Dağlar Size Var Mı Zararım Zararım, Yar Yitirdim Uğrun Uğrun Ararım Gelin Ararım Ben O Yari Her Gelenden Sorarım Sorarım, Güvendiğim Dağlar Elime Geldi Elime Geldi Yüce Dağ Başına Çadır Açarım Açarım Çadırın İçine Güller Saçarım Gelin Saçarım Ben O Yari Çalar Dağa Kaçarım Kaçarım Güvendiğim Dağlar Elime Geldi Elime Geldi Adana Köprü Başı Adana köprü başı Otur saraya karşı Gel beraber gezelim Dosta düşmana karşı Vur çapayı çapayı Vur kazmayı kazmayı Kız başına bağlamış Oyalı da ipek yazmayı Pamuk içinde çiğit Elinde altın divit Hem sararmış hem solmuş Bir kız için bir yiğit Vur çapayı çapayı Vur kazmayı kazmayı Kız başına bağlamış Oyalı da ipek yazmayı Bulut Bulut Üstüne Mersin/Mut-Musa Eroğlu-Adnan Ataman-Melih Duygulu Bulut Bulut Üstüne (Aman Aman Of) Bulut Yağmur Üstüne (Ömrüm) Buluk Gurbanın Olayım (Aman Aman Of) Doğma Yarin Üstüne (Ömrüm) Martinimin Pulunu (Aman Aman Of) Poyraz Kesti Kolumu (Ömrüm) Hangi Dağdan Aşacaksan (Aman Aman Of) Bekleyeyim Yolunu (Ömrüm) Çek Gemici Gemileri Çek gemici gemileri Deniz dalgalı dalgalı Benim bir sevdiğim vardır O da benden sevdalı Hop ninnayı ninnayı Gel oynayı oynayı Geminin başındayım da On sekiz yaşındayım On sekiz yaştan beri de Şu kızın peşindeyim Hop ninnayı ninnayı Gel oynayı oynayı Gemi gelir yanaşır da İçi dolu çamaşır Yar kapıdan girince de Bakan gözler kamaşır Hop ninnayı ninnayı Gel oynayı oynayı Adanalı (Adana'nın Yolları Taşlık) Adana’nın yolları taşlık Yok cebimizde beş para harçlık Elden gitti kahpe de gençlik Ağam Adana'lı paşam Adana'lı Evde duramıyom sana dadanalı Sebebim sen oldun şişman delikanlı Hey güllü hele hele güllü Kız güllü hele hele güllü Peştemalı püsküllü peştemalı sümbüllü Adana'nın bayırına Ağam at güverdim çayırına Anam babam hayırına Ağam Adana'lı paşam Adana'lı Evde duramıyom sana dadanalı Sebebim sen oldun şişman delikanlı Hey güllü hele hele güllü Kız güllü hele hele güllü Peştemalı püsküllü peştemalı sümbüllü Adana'nın yolları taştan Sen çıkardın beni baştan Hem anadan hem kardaştan Ağam Adana'lı paşam Adana'lı Evde duramıyom sana dadanalı Sebebim sen oldun şişman delikanlı Hey güllü hele hele güllü Kız güllü hele hele güllü Peştemalı püsküllü peştemalı sümbüllü |
|