Kaşaltı Köyü Feke Adana |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşaltı Köyü Feke AdanaKaşaltı Köyü Feke Bilgileri -Kaşaltı Köyü Hakkında - Kaşaltı Köyü Tanıtımı - Kaşaltı Köyü Resimleri İlçe: FEKE - İl: ADANA Köy Muhtarı: Duran DEMİRTAŞ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 749 20 98 Bilgiler Nüfus (2000) Koordinatlar Posta Kodu 01660 Alan Kodu 0322 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Adana İlçe Feke Web Sitesi 233335 Kaşaltı, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Adını girinde bulunan ormanların koyün üstüne sanki bir kaş gibi uzanmasından almaktadırbu kesin bi bilgi deil fakat corafi konumu hala böyledir köy sanki bir gözmüş gibi bu ormanlar tarafında korunur tarihini kimse pek bilmez ama bu bölgede cok buyuk bır ınsan toplumunun yaşadığı tartısmasızdırköyün tam ortasında bulunan ören tepesinin altında bir kapalı carsı olduguda söylentiler arasında fakat bi girisi cıkısı bulunamamış Kültür Köyün gelenek, düğünleri önemlibir geleneğe sahiptir bunun yanında misafirlere duyulan saygı ve sevgide cok önemlidirköyde çok önemli kültürler yaşamış ama her geçen gün biraz daha yozlaşılmaktadır Coğrafya Adana iline 143 km, Feke ilçesine 21 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus 1997 159 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri köyde ilköğretim okulu bulunmaktadır fakat ögernci yetersizliğinden dolayı öğrenciler ilk üç yıl burada egitim görebilmektedir sonra daha merkez bir okul olan paşalı pansiyonlu ilköğretim okuluna gitmektediraynı yörede olan bu okul daha gelişmiştir ve öğrenciler yatılı olarak kalmaktadır köyün su sorunu 2007 yılının bahar aylarında büyük oranda çözülmüsturdiğer köylere bağlanan ana yolunun asfalt çalışması 2007 eylul aylarının basında tamamlanmıstırköyün arazileri tapu-kadastro ekibi tarafından 2004 yılında gözden geçirilmiştir ve halkın tapuları verilmiştirköy kabristanı;köyün girişindedir ve tamamı kızıl çam ormanından oluşmaktadır 2007 yılında kabrisan büyük bir özenle imc usulüyle temizlenmiş ve daha sonra köye ayrılan ödenekle etrafı örgü tellerle çevrilmiştirbu işlerin hepsinin yapılması için cok büyük bir çaba gösteren köy muhtarı ne yazık kı tamamını bı arada goremeden acı bı sekılde 24082007 tarihinde vefat ettikendisini birkez daha saygı ve seygi ile anıyoruzbunca hizmetin hayrını insallah diger tarafta alır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|