Sayca Köyü İmamoğlu Adana |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sayca Köyü İmamoğlu Adanasayca köyü bilgileri - sayca köyü tanıtım - sayca köyü resimleri Sayca, Adana ilinin İmamoğlu ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiğine dair büyüklerimizden öğrendiğimiz kadariyle köyün kurulduğu yerin altı sert kayalıklardan oluştuğu için say denmiş say anlamı sert kayalıklardan oluşmuş demek oluyor o yüzden sayca denmiş Coğrafya Adana iline 60 km, İmamoğlu ilçesine 28 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 684 1997 687 Ekonomi Köyde 2 kahve 1 bakkal vardır sabah erken saatlerde açılır her ikiside bakkal ömer sular biraz etrafı gaveci hasan da demler çaylarıı kısmetlerini beklemeye koyulurlar o arada bakkal omar seslenir hasana hasan çay demlendiyse kimse gelmeden bana 1 tane çay getir der Hasanda yıllardır komşu oldukları bakkal öemer çayın en taze yerindennn verir böylelikle siftahını yapar hasan sonra ömer siftah yapsın diye hasan ömerden bisküvi alır ve ilk siftahlarını yaparlar birbirlerine hayat böle devam eder gider onalara hepinizi köyümüze bekleriz Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır kaynak/ yerel net / vikipedi / özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|