Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adana, feke, koçyazı, köyü

Koçyazı Köyü Feke Adana

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Koçyazı Köyü Feke Adana

Koçyazı Köyü Feke Bilgileri - Koçyazı Köyü Hakkında - Koçyazı Köyü Tanıtımı - Koçyazı Köyü Resimleri

İlçe: FEKE - İl: ADANA

Köy Muhtarı: YUSUF SERSAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Adana

Bilgiler

Nüfus 302 (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 01660

Alan Kodu 0322

Yönetim

Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi

İl Adana

İlçe Feke

Web Sitesi

Koçyazı, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köy eski bir rum köyü olup, eski adı türkçede benim ya da bana anlamına gelen Menge'dir köy isimlerinin değiştirilmesi sırasında, anlamsız olan koçyazı köyü adı bir şekilde köylüye hiç sorulmaksızın değiştirilmiştir

Bu dönemde bir çok eski türkçe adı olan ve anlamlar içeren köy adları hiç bir anlam içermeyen isimler ile değiştirilmiştirŞu an ülkemizde bir çok köyün adı degiştirilerek orda yaşayan vatandaşların geçiş kimlikleri ile ilgili bilgilerde yok edilmektedirKöy halkı çok yakın tarihe kadar yazlaklara giden türkmen geleneklerine baglı bir yaşam sürmüştür

Kültür

Köy bir türk boyu olan varsakların yaşam alanıdır eski türk kültürünün hala yaşatıldıgı köy elektrik ve teknolojinin gelmesi ile yavaş yavaş geleneklerden uzaklaşmaya başlamış ve ormanları koruma amacı ile dağ keçisi yetiştiriciliğinin yasaklanması önemli bir gelir kaynagını kaybetmesine sebep olmuştureski ören yerlerini bulundugu köy dogal güzellikleri pınarları ile yaylacılık için çok elverişlidirulaşım yolların stabilize olasından dolayı zor ve yorucudur köy halkı eski dönemlerde yetiştiricilik yaparken yazlaklara göçer kışı bu köyde geçirirlerdi Bu yüzden yemek kültürü zayıf olmasına rağmen tüm adana yöresi yemekleri sebze ağırlklı yapıldığı gibi teleme ,ekşili köfte,yüzük çorbası, közde patetes,kızılot kavurması ,ebegömeci yemekleri denenmeye degerdir

dip not: her insanın köyü özeldir Ama menge ayrı bir güzeldir çocukluguma dair hatırladıgım en güzel hatıralar benim köyüme aittir İnsanımız ayrı bir güzeldir Kötülüğü nedir bilmeyen sade insanlar,ama ister moderneşme deyin ister teknoloji çoçuklugumda dedemle harmana gidip bindiğim dögenlerin yerini hiç bir şey tutamaz Ayrıca ninemle sulamaya gittiğimiz bostanların yerini de hep dolaşırken yanımızda bir parça tuz olurdu dometes yemek için Rahmetli babaannemin yaptıgı pestiller kızılcık toplamaya gittiğimiz günler çok güzeldi

Coğrafya

Adana iline 158 km, Feke ilçesine 36 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 302

1997 163

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

(2009)= YUSUF SERSAN

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra bölge yatılı okuluna çocuklar gitmektedir Bu da aileler için ciddi sorun teşkıl etmektedir Köyün içme suyu şebekesi yoktur Kanavizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com